Esad konuştu: Ordumuz tüm Suriye'yi temizleyecek! Muhalifler hain!

Suriye'deki resmi hükümetin lideri Beşşar Esad, mayısta kazandığı açıklanan göstermelik devlet başkanlığı seçiminin yemin töreninde, muhalifleri 'hainlikle' suçlayarak ülke topraklarının tümünde hakimiyet sağlayacaklarını ileri sürdü.

Suriye'de yapılan komik derecede şaibeli seçimlerin ardından tekrar seçilmesinin ardından BAAS Partisi lideri Beşşar Esad, destekçilerinin önünde ilginç bir konuşma gerçekleştirdi.

HALKIN YARISINDAN FAZLASININ SANDIĞA GİTME İMKANI YOK

Halkın en az yarıdan fazlasının sandığa gitme imkanının bulunmadığı ülkede, mayıs sonunda sözde seçimlerden yüzde 95 oy aldığı iddia edilen Esed, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib iline saldırılarını sürdürdüğü sırada yemin etti.

DESTEKÇİLERİNİN ÖNÜNDE KONUŞMA YAPTI

Uluslararası kamuoyunun eleştirdiği sözde devlet başkanlığı seçimini kazandığı açıklanan Esed, Şam'daki başkanlık saraylarından birinde rejimin milletvekilleri ve kendisini destekleyenlerin önünde yemin ettikten sonra konuşma yaptı.

BAAS PARTİSİ ZAFERİNE ULAŞMIŞ

Suriye'de rejim ordusunun yüz binlerce sivili katlettiği uluslararası raporlara yansırken Esad, 10. yılını geride bırakan iç savaşta 'halkın desteğiyle zafere ulaştıklarını' savundu.

MUHALİFLERİ HAİNLİKLE SUÇLADI

Esad, Suriye'de siyasi çözümü savunan ve rejimin tek taraflı hazırladığı 2012 anayasasına karşı çıkan Suriyeli muhalifleri ise "hainlikle" suçladı.

İç savaşta rejimin şiddete başvuran taraf olmadığını iddia eden Esad, destekçilerine ekonomik çöküşe sürüklediği ülkede yeni dönemde "yolsuzlukla mücadele" sözünü verdi.

'ORDUMUZ DİĞER BÖLGELERİ DE TEMİZLEYECEKTİR'

Ülke topraklarının yaklaşık yüzde 60'ına hakim olan rejimin lideri Esad, konuşmasında ülkenin diğer bölgelerini de ele geçireceklerini ileri sürerek, "Ordumuza inancımız ve onunla bütünlüğümüz güvenliği sağladı. Ordumuz şimdi olmasa bile diğer bölgeleri de temizleyecektir." ifadesini kullandı.

Esad konuşmasında, iç savaşta alıkoyduğu ve akıbetleri hakkında haber alınamayan yüz binlerce Suriyelinin durumuna değinmedi.

Esad konuştu: Ordumuz tüm Suriye'yi temizleyecek! Muhalifler hain! ile ilgili etiketler Suriye seçim Esad muhalif hain
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.