Erzurum'da 1 Mart yarın okullar tatil mi? Vali açıklama yaptı mı?

Erzurum'da 1 Mart yarın okullar tatil mi? Yurdun farklı yerlerinde devam eden kar yağışı sonrasında bugün bazı illerde okullar tatil edildi. Meteoroloji 1 Mart Cuma günü için fırtına eseceğini bildirdi. Erzurum'da tatil olup olmayacağı ise merak konusu. Peki Erzurum'da 1 Mart okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? Detaylar haberimizde...

Erzurum'da 1 Mart yarın okullar tatil mi? Kar tatili haberleri ile ilgili son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Olumsuz hava koşulları bazı illerde eğitime ara verildi. Kar yağışı bazı illerde etkisini gösteriyor. Yarın için kar tatili yapılıp yapılmayacağı ise merak ediliyor. Peki Erzurum'da yarın okullar tatil mi? 1 Mart tatil mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

Erzurum'da 1 Mart yarın okullar tatil mi? Vali açıklama yaptı mı?

KAR YAĞIŞI UYARISI

Ülkemizin büyük bir kesiminde devam eden kar yağışlarının; gece saatlerine kadar Hakkari, Bitlis, Muş çevreleri ile Siirt (Şirvan, Pervari) ve Şırnak'ın (Beytüşşebap, Uludere) doğu, Van'ın güneybatı (Gevaş, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar) ve Batman'ın Sason ilçelerinde yoğun (25-50 cm) olması beklendiğini bildiren Meteoroloji, meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile tipi şeklindeki yağışın sebep olacağı ulaşımda aksamalar ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını bildirdi.

Erzurum'da kar tatili için henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak bir açıklama yapılırsa sitemizde olacak.

YURTTA HAVA DURUMU

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerine kadar Hakkari, Bitlis ve Muş çevreleri ile Şırnak'ın doğu (Beytüşşebap, Uludere) ve Van'ın güneybatı (Gevaş, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar) ilçelerinde yer yer yoğun (25-50 cm) olması bekleniyor.

ERZURUM °C, -4°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -1°C
Çok bulutlu ve aralıklı hafif kar yağışlıMUŞ °C, -3°C

MUŞ
Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

VAN °C, 3°C
Çok bulutlu, güneybatısında yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

MARMARA
Çok bulutlu, doğusunun sabah saatlerinde hafif olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmurlu yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kesimlerinde akşam saatlerinden itibaren güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin güney ve batısında yer yer pus ve sis hadisesi ile Balıkesir çevrelerinde zirai don hadisesi bekleniyor.

BURSA °C, 4°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 9°C
Çok bulutlu

İSTANBUL °C, 6°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer hafif kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 8°C
Çok bulutlu

AKDENİZ
Çok bulutlu, sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 15°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri hafif kar yağışlı

ANTALYA °C, 13°C
Çok bulutlu, zamanla az bulutlu

BURDUR °C, 5°C
Çok bulutlu, zamanla az bulutlu

HATAY °C, 13°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 9°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

MANİSA °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Sivas ve Karaman çevreleri ile Niğde'nin güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğu kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 4°C
Çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 3°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

KAYSERİ °C, 4°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

KONYA °C, 3°C
Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, doğusunun karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerine kadar Siirt'in doğu (Şirvan, Pervari) ve Batman'ın Sason ilçelerinde yer yer yoğun (25-50 cm) kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

GAZİANTEP °C, 9°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

SİİRT °C, 6°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışı yağmurlu, doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor, Yağışların; gece saatlerine kadar doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ŞANLIURFA °C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

 ERZURUM
Erzurum, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi dokuzuncu şehri. 2015 itibarıyla 779.321 kişilik nüfusa sahiptir ve 999 kişi göç vermiştir.Nüfus bakımından Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük üçüncü ilidir. Denizden yüksekliği yaklaşık 1900 m olan Erzurum, tarihin ilk dönemlerinden beri yerleşim yeridir. Şehir, tarihî eserleri ve kış sporları tesisleriyle de tanınır. Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük dördüncü ili olan Erzurum'da, temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup şehir son yıllarda kış turizmiyle de öne çıkmaktadır. Soğuk iklimi sebebiyle sanayisi gelişmemiştir. 25.066 km² yüzölçümüne sahip il arazisinin %15,17'si tarımsal amaçlı olarak kullanılabilir konumdadır.

İKLİM
Türkiye 'nin en yüksek ve en soğuk illerinden biri olan Erzurum'da sert kara iklimi hüküm sürmektedir. Genel olarak kışlar çok soğuk ve karlı; yazlar ise çok sıcak ve kurak geçer. Hemen hemen yılın 2-3 ayı bölge karla örtülüdür. Yaz özellikle kendini Haziran ayı ve Temmuz ayı ortalarına kadar hissettirir. Yağış miktarı m² ye 460 mm dir. Bölgede eriyen karlarla akarsular beslenir.

İlin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan kuzey kesimleri haricindeki büyük kısmı Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alır ve karasal iklime sahiptir. Erzurum rakımının fazlalığı ve kar yağışının yoğun olması (Yılın 70 günü kar yerde kalır) güneş ışınlarının uzaya tekrar geri yansımasına sebep olur. Bu yüzden Erzurum, Türkiye'nin en çok güneş gören illerinden biri olmasına rağmen, en soğuk illerindendir. Yazın sıcaklık +35 dereceyi görürken kışın sıcaklık -30 dereceye kadar iner.

Erzurum'da 1 Mart yarın okullar tatil mi? Vali açıklama yaptı mı? ile ilgili etiketler Erzurum 1 Mart Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.