Erzurum Valisi Okay Memiş, Pekin 2022'de tarihi derece elde eden Furkan Akar'ı ödüllendirdi

Pekin 2022'de mücadele ettiği kısa mesafe sürat pateninde Türkiye'ye ilkleri yaşatan ve olimpiyat oyunlarında 6. olarak kış olimpiyatları tarihimizdeki en iyi dereceye imza atan Furkan Akar, Erzurum Valisi Okay Memiş tarafından yarım altınla ödüllendirildi.

Pekin'de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları'nda erkekler 1000 metre kısa kulvar sürat pateni finalinde yarışıp 6. olan milli sporcu Furkan Akar, Erzurum Valisi Okay Memiş tarafından yarım altınla ödüllendirildi.

Vali Memiş, makamında, 19 yaşındaki milli sporcu Furkan Akar, Short Track Milli Takımı Başantrenörü Artur Sultangaliyev, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve kulüp yöneticilerini kabul etti.

Burada bir süre Akar ile sohbet eden Memiş, milli sporcuya yarım altın taktı.

Vali Okay Memiş, yaptığı açıklamada, başarısından dolayı Furkan Akar'ın yanı sıra hocalarını, kulübünü ve bütün ilgilileri kutladı.

Erzurum'un kış sporlarında iddialı kent olduğunu vurgulayan Memiş, bunun için çok daha fazla başarılarda imzalarının olmasını gerektiğini belirtti.

Memiş, Türkiye'nin 2 yıldır salgınla mücadele ettiğini anımsatarak, "İster istemez salgın hızımızı kesti ama inşallah bu mücadelede de daha iyi noktaya gidiyoruz. Çok daha fazla başarı ve madalyayı gençlerimizden ve sporcularımızdan bekliyoruz." dedi.

KIŞ SPORLARINDA 81 İLDE BİR NUMARA ERZURUM

"Kış sporlarında Türkiye'de atlama kuleleriyle, curling salonuyla yine buz pateni pistleri ve salonlarıyla Erzurum'un rakibi yok. 81 ilde bir numarayız." diyen Memiş, un, şeker ve yağın bulunduğunu, helva yapacaklarını, bu helvayı yapmanın da il müdürlüğü, federasyon yetkilileri ve sporculara düştüğünü söyledi.

Memiş, bütün sporcuların emrinde olduklarını ifade ederek, "Bütün tesislerimizi bütün sporcularımıza açıyoruz. Öyle saat 17.00 olduğunda kapıya kilit vur değil. Gece geç saatlere kadar, saat 24.00'e kadar bile bütün spor tesislerimiz açık olacak. Erzurum inşallah, Furkan kardeşimiz gibi daha nice başarılı gençlere ev sahipliği yapacak." ifadelerini kullandı.

FURKAN AKAR: "TÜRKİYE'Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM"

Milli sporcu Furkan Akar ise Türkiye tarihine bir ilki başardığı için çok gururlu ve mutlu olduğunu belirtti.

Madalyanın kıl payı kaçtığını aktaran Akar, "Bundan dolayı da biraz hüzünlüyüm. Dualarıyla bizlere destek veren tüm Türkiye'ye teşekkür ederim. 2026'da madalya için koşacağız. Önümde Avrupa ve dünya şampiyonaları var. Bunlara da son sürat hazırlanıyorum. İnşallah orada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim." diye konuştu.

Erzurum Valisi Okay Memiş, Pekin 2022'de tarihi derece elde eden Furkan Akar'ı ödüllendirdi

Erzurum Valisi Okay Memiş, Pekin 2022'de tarihi derece elde eden Furkan Akar'ı ödüllendirdi ile ilgili etiketler Erzurum Pekin 2022 kış olimpiyatları Okay Memiş Furkan Akar Sürat Pateni
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.