7 yaşında takılan küpeleri kabusu oldu!

Erzincan'da yaşamını sürdüren 17 yaşındaki Yağmur Yıldız'ın kulaklarında küçük yaşta taktığı küpeler nedeniyle ağır yaralar oluştu. Doktorların keloid teşhisi koyduğu Yağmur, ameliyat olmazsa duyma yetisini kaybedecek.

Erzincan'ın Merkez ilçesinde yaşayan Yıldız ailesi, çocukları Yağmur'un kulağında oluşan alerji nedeniyle çaresiz kaldı. 7 yaşında takılan küpelerin alerji yapması nedeniyle kulağında ağır yaralar oluşan talihsiz genç, 10 yıldır hastane hastane geziyor. 

''BAKIŞLARDAN RAHATSIZ OLUYORUM''

Ağrılara dayanamadığını belirten 17 yaşındaki Yağmur, ''Eğitimden geri kaldım. Herkesin bakışlarından rahatsızlık duyuyorum. Yaralarım her gün büyüyor. Çaresi bulunmazsa duyma yetimi kaybedeceğim, kulaklarım kapanacak. Kanama olduğu için her an üstümü değiştirmek zorunda kalıyorum'' dedi.

''HER GÜN KANLI YASTIĞINI YIKIYORUM''

Talihsiz gencin annesi Perişan Yıldız ise, aile olarak ellerinden geleni yaptıklarını fakat sonuç alamadıklarını aktardı. Hastalığı nedeniyle kızının yastığını her gün yıkadığını belirtten anne, ''Ağlamasını, bağırmasını dinliyorum. Geceleri uyumuyor. Birçok ile götürdük, çaresi yok. İstanbul'da tedavisi varmış, oraya götürmeye de gücümüz yetmiyor. Yardım eli bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

''TEDAVİ OLMAZSA KULAKLARI KAPANACAK''

Evini inşaatlarda çalışarak geçindirdiğini belirten baba Halis Yıldız ise, ''Kirada yaşıyoruz. 10 yıldır mücadele ediyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı. Tedavi olsun başka bir şey istemiyorum. Tedavi ettiremezsek kulakları kapanacak.'' şeklinde konuştu.

7 yaşında takılan küpeleri kabusu oldu!

KELOİD NEDİR?

Yaraların iyileşme sürecinde aşırı hücre üretimi sonucunda oluşan aşırı fıbroz dokuya 'keloid' adı verilir. Keloid, pembe, kırmızı veya ten rengi, düzensiz yumru görünümünde, sert, elastik kıvamlı oluşumdur.

(DHA)

7 yaşında takılan küpeleri kabusu oldu! ile ilgili etiketler Erzincan Hastane tedavi küpe
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.