Elektrik akımına kapılan kuzenlerin ayak tabanları patladı

Erzincan'a bağlı Tercak ilçesinde yer alan Kalecik köyünde yaşamını sürdüren iki çocuk, inşaat demiri taşıdıkları sırada yüksek gerilim hattına temas etti. Korkunç olay sonrası ayak tabanları patlayan çocuklar baygınlık geçirdi. Akrabaları çocukları elektrikten arınmaları için 2 saat toprağa gömdü.

Geçtiğimiz hafta pazar günü meydana gelen olayda, ailelerine ait inşaattan demir taşıyan Mustafa ve Ahmet Yalçın ismindeki iki kuzen, farkında olmadan yüksek gerilim hattına temas etti.

Acı içinde kendilerini yere bırakan kuzenlerin ayak tabanları patladı, baygınlık geçirdiler. Olaya şahit olan Muhanur Yalçın isimli akrabaları, çocukları elektrikten arınmaları için hemen toprağa gömdü. Yaklaşık 2 saat bu durumda bekledikten sonra hastaneye kaldırılan çocukların sağlık durumu her geçen gün daha da iyiye gidiyor. 

AYAKLARINDA DELİKLER OLUŞTU

Erzurum Şehir Hastanesi'nde yer alan Yanık Tedavi Merkezi'ne kaldırılan kuzenlerin akım nedeniyle ayak tabanında açılan delikler kapatılmaya çalışılıyor.

Köyün muhtarı olan ve Mustafa Yalçın'ın babası olduğu öğrenilen Cengiz Yalçın, çocukların telleri fark etmediğini ve şok geçirip yere yığıldıklarını ifade etti. Bu nedenler ayak tabanlarında patlama meydana geldiğini belirten muhtar, ''Olayı gören yakınımız vücutlarındaki elektrik akımının tamamen çıkması için çocukları toprağa gömmüş. Köye gelen ambulansla çocukları önce Tercan ilçe merkezine oradan Erzincan'a ve sonra Erzurum'a getirdik. Allah devlete ve sağlık çalışanlarımıza zeval vermesin" diye konuştu.

''BÖYLE BİR ACI OLAMAZ''

Yaklaşık 40 gündür hastanede olduklarını söyleyen Mustafa Yalçın, "Böyle bir acı olamaz. İkimiz de aynı demiri kaldırdık. O sırada büyük bir acı ile bayıldık. kendimize geldiğimizde hastanede doktorlar müdahale ediyordu. Benim sağ, Ahmet'in ise her iki ayak tabanı patladı. Yavaş yavaş yürümeye başladık. Umarım kısa sürede iyileşir evimize gideriz" dedi.

(DHA)

Elektrik akımına kapılan kuzenlerin ayak tabanları patladı

Elektrik akımına kapılan kuzenlerin ayak tabanları patladı ile ilgili etiketler Erzincan Hastane Elektrik doktor patlama ayak tabanı demir
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.