Erzincan'da bir evden çıktı! 5 gözaltı...

Erzincan'da jandarmanın ele geçirdiği ve üzerinde kabartmalar olan tarihi lahit mezar, Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Lahit mezarı satmaya çalıştıkları öne sürülen 5 zanlı gözaltına alındı.

Erzincan'da jandarmanın düzenlediği operasyonda tarihi lahit mezar ele geçirildi.

Bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, kentte bazı kişilerin ellerindeki bulunan bir tarihi lahit mezarı, videosunu çekip para karşılığında satmak için girişimlerde bulunduğunu tespit etti.

Ekipler, Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı ile mücadele çerçevesinde yaptıkları araştırmada, lahitin kentte ikamet eden C.U. tarafından gizlendiğini saptadı.

MÜZE MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ

Bu tespit üzerine söz konusu kişinin evine yapılan operasyonda 91 santimetre uzunluğunda, 30 santimetre genişliğinde ve 30 santimetre yüksekliğinde tarihi bir lahit mezar ele geçirildi.

Üzerinde kabartma figürler bulunan lahit, Erzincan Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Olaya ilişkin C.U'nun yanı sıra bağlantılı olduğu R.U, İ.U, E.S. ve A.K. yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Ayrıca son operasyonda ele geçirilen lahit mezarın, jandarmanın Erzincan'da bu yıl ele geçirdiği üçüncü lahit mezar olduğu öğrenildi.

AA

Erzincan'da bir evden çıktı! 5 gözaltı... ile ilgili etiketler Erzincan lahit mezar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.