Ertuğrul Özkök gitti, kutlama başladı!

Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'ten ayrılması farklı siyasi görüşteki isimleri aynı mutlulukta buluşturdu! Özkök'ün görevine son verilmesinin ardından sosyal medyada pekçok olumsuz yorum yapıldı

Uzun yıllar Türk basının "amiral gemisi" Hürriyet'te genel yayın yönetmenliği yapan ve bu görevden alındığı Aralık 2009’dan beri köşe yazan Ertuğrul Özkök, gazetesinden "dostça" ayrıldı.

Ancak Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'ten ayrılışına medya dünyadan dostça tepkiler gelmedi.

Özkök'ün Hürriyet ile yollarının ayrılması üzerine sosyal medyada bu gelişmeden duyduğu memnuniyeti paylaşan isimler çoğunluktaydı.

BİR DEVRİN SONU

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, Özkök'ün ayrılışını, "Ertuğrul Özkök Hürriyet'ten gönderildi! Aydın Doğan döneminde Hürriyet gazetesini cuntacıların operasyon aygıtı haline getiren, Ertuğrul Özkök, 20 yıl yönettiği kurumdan gönderildi. " yorumunu yaptı.

Cüneyt Özdemir de bu gelişmeyle ilgili "Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'ten ayrılışı medyada bir devrin sonunun en son ve somut göstergesi. Ama belki yepyeni bir devir çoktan başladı..." değerlendirmesinde bulundu.

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, "Küreselciliğin en tavizsiz sözcüsü oldu ama yürümüyordu.." derken, AK Parti'li Mücahit Birinci, "Ahmet Kaya'nın vefatına vesile olanlardan biri Ertuğrul Özkök'tür." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Mustafa Mutlu da Özkök'ün Hürriyet'ten gönderilmesine sevinen isimler arasındaydı. Mutlu, "Son 30 yıldaki yozlaşmanın bana göre önde gelen 10 sorumlusundan biri olan Ertuğrul Özkök’ün yolu Hürriyet’le ayrılmış. Maaşı kesilmesin diye magazin yazarlığına soyunmak da kendisini kurtaramadı. İşten attığı gerçek gazetecilerin ahı, hep ensesinde olacak..." dedi.

SuperHaber programcısı Fikri Akyüz, "Ahmet Hakan Hürriyet'te köşe yazısı yazmaya Ertuğrul Özkök'ün genel yayın müdürlüğü döneminde başladı. Ertuğrul Özkök'ün köşe yazarlığı Ahmet Hakan'ın genel yayın müdürlüğü döneminde (bugün) son buldu. Peki iyi mi olmuştur? Tabii ki iyi olmuştur." derken, gazeteci Ali Fuat Duatepe, "Kendisi gazetecilik/muhabirliği bitiren isimlerden biridir. Çok bile kaldı! Hürriyet Gazetesi'nde deprem! Ertuğrul Özkök kovuldu mu? Başını Aydın Doğan'la toplantı mı yedi?" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Bilal Çetin ise "Bir kişi hariç Ertuğrul Özkök’ün arkasından olumlu mesaj yazan görmedim. 35 yıl gazetecilik! yap bir kişi hariç kimse arkandan “iyidir”demesin" yorumunu yaptı.

Akademisyen Atilla Yayla da, "Ertuğrul Özkök Hürriyet'ten uzaklaştırılmış. Doğru fakat gecikmiş bir karar. Özkök ve Fatih Altaylı gibi tipler, sicillerine bakıldığında, çoktan yaşayan ölü olması gereken tiplerdir..." şeklinde bir mesaj paylaştı.

Ertuğrul Özkök gitti, kutlama başladı! ile ilgili etiketler Ertuğrul Özkök Hürriyet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.