Ertuğrul Özkök: Eskiden kuyruğumuz vardı!

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök Evrim Teorisi'nin bayraktarlığını yapmaktan vazgeçmiyor... Özkök son olarak tartışmalı bir "bilimsel araştırmanın" sonuçlarını paylaşarak, insanların "kuyruklu maymun" olarak yaratıldığını iddia etti!

Darwin'in Evrim Teorisi'ne sempatisi ile bilinen Hürriyet köşe yazarı Ertuğrul Özkök bugün köşesinde Evrim Teorisi'ne "katkı sunacak" yeni bilgiler paylaştı.

Yazısında, Darwin'in Galapagos adalarını ziyaretinin ardından Londra’ya döndüğünde yaptığı “Biz insanlar kuyruğu olan primatlardan geliyoruz...” açıklamasını hatırlatan Özkök, insanın maymundan gelip gelmediği hâlâ tartışıldığını belirtti.

Geçen hafta açıklanan bir bilimsel çalışmanın sonuçlarını okurları ile paylaşan Özkök şöyle devam etti;

Şunu artık kesinlikle ortaya koydu:

“Biz insanlar bir zamanlar kuyrukluyduk...”Ne zaman kuyruğumuz vardı diye sorarsanız cevabı şu:

500 milyon yıl önce...

Ancak 25 milyon yıl önce bu kuyruk kayboldu... Kuyruğun var olup olmadığı hâlâ tartışılıyor ama kuyruğun nasıl kaybolduğu bilimsel olarak bulundu. New York’ta bir bilimsel çalışma grubu, insanının kuyruğunun genetik bir mutasyon sonucu kaybolduğunu ispat etti.

Buna göre, kuyruğumuz omurganın en alt kısmında bulunan, “pelvis” adı verilen iskelet kemiğindeki en geniş kemik türünün ortasında bulunuyordu.

İnsanoğlu dikilip iki ayağı üzerinde kalktığı zaman, hamak şeklindeki kaslarımızın artık dengede durmak ve yukarıdaki organları dengeli taşıyabilmek için kuyruğa ihtiyacı kalmamıştı."

Söz konusu araştırmanın 16 Eylül 2021 günü “bioRxiv” adlı sitede yayınlandığını da dile getiren Özkök şunları kaydetti;

"Atalarımızın kuyruğunun yok oluşunu başlatan genetik mutasyon, “Alu” adı verilen bir elementin, kuyruklu atalarımızın genomlarına girmesi ile başlamış. Biliminsanları, bu “Alu”ya çok benzeyen TBXT genini farelere vermişler ve farelerin kuyruğunun da kaybolduğunu gözlemlemişler..

Sonuç... Dedelerimiz sadece primat değildi...

Kuyruklu primattı...

Ve kuyruğumuz da işte şu gördüğünüz pelvis kemiğinin hemen ortasından başlıyordu."

Ertuğrul Özkök: Eskiden kuyruğumuz vardı! ile ilgili etiketler Ertuğrul Özkök Maymun Hürriyet Yazarı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.