Ertuğrul Kumcuoğlu MHP'den istifa etti

Kanal İstanbul'a karşı bildiri yayımlayan 126 büyükelçiden biri olan Ertuğrul Kumcuoğlu, MHP'den ihraç edileceğini öğrenince istifa kararı aldı. Kumcuoğlu MHP yönetiminin yaptığı uygulamayı hem gerekçe hem de yöntem itibariyle kabullenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye'nin bölgede oyun değiştirici hamlesi ve aynı zamanda İstanbul Boğazı'nı koruma, kurtarma ve özgürlük projesi olan Kanal İstanbul için mücadele devam ediyor. Yıllardır tepkisini olumsuz ve kanıtlanmamış iddialar üzerine kurgulayan muhalefetin Kanal İstanbul söylemleri toplumda yer bulmamaya başlamışken bir anda 126 büyükelçi projeye karşı yazılı açıklama yaptı.

MHP BİLDİRİYE İMZA ATAN ELÇİYİ İHRAÇ EDECEKTİ

Bu büyükelçiler arasında Aydın'ın eski Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu da vardı.

Açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "126 Emekli Büyükelçinin basın yoluyla kamuoyuna açıklanan bildirisinde ismi yer alan partimizin Aydın Eski Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu, Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edilmiştir" demişti.

"MHP'DEN İSTİFA ETTİM"

İhraç edileceğini medyadan öğrendiğini söyleyen Kumcuoğlu, Halk TV'de yaptığı açıklamada, "2002 yılında milletvekili olduğumda üye olup olmadığımı hatırlamıyorum. Sonrasındaki yıllarda herhangi bir siyasi partiye üye olup olmadığıma baktım, fakat herhangi bir parti üyeliğim sistemde gözükmüyordu" dedi.

MHP yönetiminin yaptığı uygulamayı hem gerekçe hem de yöntem itibariyle kabullenmesinin mümkün olmadığını söyleyen Kumcuoğlu, partiden istifa ettiğini açıkladı.

 

Ertuğrul Kumcuoğlu MHP'den istifa etti ile ilgili etiketler MHP Aydın Kanal İstanbul istifa ertuğrul kumcuoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.