Ersun Yanal: Evet 2 şut çekmişiz ama istatistikler kısa etek gibidir

Antalyaspor başında 6-0'lık Hataysor hezimetinin ardından 7 maçlık yenilmezlik serisi yaşayan Ersun Yanal, 1-1 berabere biten Beşiktaş maçının ardından hakemi eleştirdi. Yanal, "Bir kişi tarafından futbol sistemini sorgulamak canımızı acıtıyor. Evet 2 şut çekmişiz ama istatistikler kısa etek gibidir. Hakem de bir tane şut attı" dedi.

Ara transfer döneminin transfer yapamayan tek takımını konumundaki Antalyaspor'un yenilmezlik serisi 7 maça çıktı. 23. haftada Beşiktaş'ı ağırlayan Akdeniz ekibi, ilk yarıda olduğu gibi rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Maçın basın toplantısında konuşan Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal"Rakibimiz iyi bir takım. Sergen hocayla birlikte hedeflerini kovalıyorlar. Zevkle izliyoruz. Bir kişi tarafından futbol sistemini sorgulamak canımızı acıtıyor. Evet 2 şut çekmişiz ama istatistikler kısa etek gibidir. Hakem de bir tane şut attı" dedi.

Yanal, şunları söyledi: “Çok zor günlerden bugün geldiler. Ligin zirvesinde sezon sonuna kadar devam ettireceklerdir. Antalyaspor olarak transfer yasağı olan tek takımız. Bunun bize mutlaka dezavantajları var ama avantajları da var. Deneyimli oyuncularla genç oyuncuların kaynaşmasını önemli bir yol olarak düşünüyorum. Maalesef pandemi var. 21 takım var. Haftada iki maç, üst üste yoğun şekilde devam ediyor."

HATAYLA BECERİKSİZLİĞİ AYIRMAK LAZIM

Veysel Sarı'ya gösterdiği 2. sarı kart ve kırmızı kartla çok tartışılan hakem Alper Ulusoy hakkında görüşlerini dile getiren Yanal, şöyle devam etti: "Herhalde bugün bütün insanların pandemiden dolayı en büyük eğlencesi televizyonlardan maç izlemek. Değişik kurallar geldi. Kuralların başında en önemlisi VAR sistemi. Çok tartışıldı. Hala da tartışılmaya devam ediyor. Hatalar oluyor. Hatalar olacaktır. Hatalar ile beceriksizliği ayırmak gerekiyor.

Maalesef herkes bundan şikayet ediyor. Ben de şikayet ediyorum. Yeteneksizsen, eğer problem yaşıyor ve bunları defalarca tekrarlıyorsan bu stresli ortamda herkes üzerine düşeni yapmalı ve iyi durmalı. Bugün maalesef ben çok sinirlendim. Arkadaşlarım çok sinirlendi. Takım çok sinirlendi. Yayın organlarında bazı yazarlar oyunu eleştirebilir. Çok haklıdırlar. Oyunun en güzel tarafı o.

‘İki şut attın, gol attın' gibi eleştiriler. İstatistikler etek gibi. Nereye çekersen oraya gider. Bize diyorlar ki 'Bu gömleklik kumaş. Bundan palto giy'. Biz gömleklik kumaşa göre bir oyun benimsedik. Kimse kusura bakmasın. Bu oyunu oynamaya ve sonuç almaya devam edeceğiz. Bugün maalesef maçın önüne bazı şeyler geçti.

Bugün kazabilirdik, kaybedebilirdik. Beşiktaş ile bazı oyunlarda baş edemeyebilirdik. Bazı bölümlerde biz daha iyi olabiliriz. Ki yaptığımız bazı dakikalar da oldu. Ama biz hakemle baş edemedik. Sistem hatalarla baş edemiyor. Maalesef büyük hatalar oluyor. Beşiktaş bizi yenemeyecek iddiasında değiliz. Hele biz bu işi çözemiyorsak. VAR’ı getirdik. VAR da sorunu çözemiyor. Bu sistem, bu iş bu adamlarla yürümüyor. Sanırım bunlar futbola yabancı.”

 

Ersun Yanal:  Evet 2 şut çekmişiz ama istatistikler kısa etek gibidir

ALPER ULUSOY BİR DAHA MAÇ YÖNETMESİN

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı Başkanı Mustafa Yılmaz, Beşiktaş ile oynadıkları maçta Veysel’in oyundan atılma kararının forma rengine göre verildiğini belirterek, “Hakem Alper Ulusoy ile ilgili talebimiz, bir daha Türkiye’de hiçbir maç yönetmemesidir” dedi.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Lehimize verilmesini beklediğimiz faulün aleyhimize verildiği yetmezmiş gibi, bir de oyuncumuzun kırmızı kartla oyundan atılmasının Türkçede karşılığını bulamıyoruz. Bir başka pozisyonda rakibimizin 10 kişi kalmasını beklerken ‘devam’ kararı, bu oyunun bu şartlarda daha ne kadar oynanabileceği ile ilgili endişelerimizi artırmıştır. Türk futbol kamuoyu ve taraftarlarımız şunu bilmeli ki, hakkımızı arama konusunda asla geri adım atmayacağız. Hiç vakit kaybetmeden her takıma eşit yakınlıkta olduğuna inandığımız Türkiye Futbol Federasyonu’na, oyuncumuz Veysel’in kartının iptali ile ilgili başvurumuzu yapacağız. Hakem Alper Ulusoy ile ilgili talebimiz ise, bırakın bizim maçımızı, bir daha Türkiye’de hiçbir maç yönetmemesidir.”

Ersun Yanal: Evet 2 şut çekmişiz ama istatistikler kısa etek gibidir ile ilgili etiketler Antalyaspor Ersun Yanal Beşiktaş Alper Ulusoy
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.