Ersin Tatar: Türk Mukavemet Teşkilatı destansı bir direnişin abideleşmesidir

Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı'na "Suikastlarla bilinen illegal, yarı resmi bir oluşum" demesine tepkiler devam ederken KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Tatar, "Türk Mukavemet Teşkilatı halkımızın namus ve şerefini korumakla mükellef destansı bir direnişin abideleşmesidir." dedi.

Ayşenur Arslan, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programında Halil Falyalı'dan bahsederken "Halil Falyalı kendini TMT, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın üyesi olarak tanıtırdı. Türk Mukavemet Teşkilatı, Ada'da ve yakın interlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, bir yarı resmi bir oluşumdu" ifadelerini kullanmıştı.

Arslan'ın bu sözleri tepki çekerken RTÜK, Ayşenur Arslan'ın TMT'ye yönelik sözlerine inceleme başlattı.

ERSİN TATAR'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Gelişmelerin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Tatar, "Türk Mukavemet Teşkilatı TMT Kıbrıs Türk’ünün Eokacı çetelere karşın örgütlediği, halkımızın namus ve şerefini korumakla mükellef destansı bir direnişin abideleşmesidir. 1974 Kıbrıs Barış Harekatından sonra 1 Ağustos 1976’da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına dönüştürülmüştür." ifadelerini kullandı.

Ersin Tatar: Türk Mukavemet Teşkilatı destansı bir direnişin abideleşmesidir ile ilgili etiketler KKTC ersin tatar ayşenur arslan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.