Ersin Destanoğlu'na sordular... Fernando Muslera neden basit goller yiyor?

Derbide Beşiktaş'a galibiyeti getiren penaltı kurtarışıyla A Milli Takım'a göz kırpan kaleci Ersin Destanoğlu, kendisinden 15 yaş büyük Muslera'nın bu sezon neden hatalı goller yediği sorusuyla karşılaşınca, "Büyük kaleciler belki basit goller yiyorlar ama çoğu büyük kalecinin tartışılmaz yeteneği var. Basit gol yenilebiliyor. Eleştiri de alıyorsunuz ama diğer maçta elinizden geleni yine yapıyorsunuz" cevabını verdi.

Galatasaray derbisinde 80. dakikada kurtardığı penaltıyla Beşiktaş'a galibiyeti getiren genç kaleci Ersin Destanoğlu, "Mostafa Muhamed topu alınca hislerim tamamen tuttuğum köşeydi, o da oraya vurdu. Analiz yapmak çok önemli. Ben de bütün rakipleri maç öncesinde izliyorum. Bu sayede penaltıyı kurtarmış oldum" dedi. 

Siyah-Beyazlılar'ların sabah antrenmanı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ersin, meslektaşı Fernando Muslera'ya da övgüler yağdırdı. G.Saray'ın Uruguaylı kalecisinin bu sezon sıkça yediği hatalı gollerinin sorulması üzerine ise Ersin, "Muslera birçok gencin örnek aldığı çok büyük kaleci. 10 yıldır burada. Büyük kaleciler belki basit goller yiyorlar ama çoğu büyük kalecinin tartışılmaz yeteneği var. Basit gol yenilebiliyor. Eleştiri de alıyorsunuz ama diğer maçta elinizden geleni yine yapıyorsunuz" dedi.

 

GÖZLER STEFAN KUNTZ'DA...

Beşiktaş-Galatasaray maçını A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da stattan takip etmişti. Ümit Milli Takım kalesini koruyan Ersin'in ne zaman A Milli olacağı merak ediliyor.

Milli takım hakkında da konuşan Ersin, "Milli takım beklediğim bir yer. Birçok genç oyuncu milli takıma gitti. Ben de 20 yaşındayım. Milli takım benim de beklediğim bir yer. Sahada elimden geleni yaptıktan sonra er ya da geç çağrılacağımı biliyorum" açıklamasında bulundu. 

Ersin Destanoğlu'na sordular... Fernando Muslera neden basit goller yiyor?

"AVRUPA'DA OYNAMA HAYALİM VAR"

Avrupa'da futbol oynama hayali olduğunu söyleyen başarılı kaleci, şöye devam etti:

"Bunu 16 yaşından beri istiyorum. Şimdi Beşiktaş'ta oynuyorum. Bu sene de şampiyonluğa odaklandık. Kötü giden bir tablo vardı. İyi oynuyorduk ama sonuç alamıyorduk. Sonuç almaya da başlayacağız. Önemli olan Beşiktaş'ın başarısı. Birkaç sene sonra Avrupa hayalimi gerçekleştirebilirim. Beşiktaş'ta kupalar kazanmak istiyorum. Zamanı gelince de Avrupa hayalim var."

"19 yaşında kaleyi vermek ve oyuncunun arkasında durmak büyük iş. Sergen hocaya teşekkür etmek lazım. Hocamız her zaman arkamızda durdu. Konuşarak, diyalogla bizi maçlara hazırladı. Geçen sezon bizim için çok güzel ve zor bir seneydi. Üst üste maçlar oynuyorduk. Bu sene de geçen sezonki gibi arkadaşlığın üst düzey olduğu bir ortam var burada."

"İki sezonki Ersin'i kıyaslayacak olursam, bu seneki Ersin geçen senekinden biraz daha iyi. Sergen hocanın bir programda 'Geçen sezonun en iyi oyuncusu Ersin'di' demesi daha da özgüven verdi. Zaman zaman eleştirildim, övgü de aldım. Hocanın böyle demesi birçok insanın bana başka şekilde bakmasına sebep oldu. Hocanın bu düşüncesi beni mutlu etti."

Ersin Destanoğlu'na sordular... Fernando Muslera neden basit goller yiyor? ile ilgili etiketler Beşiktaş Fernando Muslera Ersin Destanoğlu.
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.