Ersan Şen: Bırak kardeşim sen ya

Prof. Dr. Ersan Şen, muhalefetteki partilerin liderlerine kapıyı gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktisadi problemlerin çözümünde en çok güvenilir kişi olduğunu belirten Şen, muhalefet liderlerini "Bunca yıldır alternatif olamadıysanız. Bırak kardeşim sen ya" sözleri ile istifaya çağırdı...

Habertürk'te Erdoğan Aktaş'ın moderatörlüğünü yaptığı Gece Raporu'na konuk olan Prof. Dr. Ersan Şen muhalefet liderlerini topa tuttu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iktisadi problemlerin çözümü noktasındaki güvenin muhalefet liderlerinden fazla olduğunun altını çizen Prof. Şen, muhalefet liderlerini alternatif olamadıkları için eleştirdi ve koltuklarını bırakmalarını istedi.

Şen şöyle konuştu: "Ayıp bir şey bu ya. Eğer siz bu kadar yıl alternatif olamadıysanız, insanlara güven veremediyseniz, o ekibi kuramadıysanız, sokağa inemediyseniz, akvaryumda kaldıysanız, Ankara'nın sınırının dışına çıkmadıysanız, bu halkı tanımadıysanız, çarşı pazarı dinlemediyseniz, bırak kardeşim sen ya."

Ersan Şen: Bırak kardeşim sen ya

Milletin artık siyasi kısır tartışmalara karnının tok olduğunu vurgulayan Şen, "Doğu Akdeniz bizin için en önemli meselelerden, sen niye oraya laf ediyorsun. Senin ne işin var orada. Sen onu destekleyeceksin. Senin yerin başka yangın var ekonomi. sen onu getir koy. öneri getir, insanları inandır, cebine dokun, karnı aç insanların kulağı duymaz. Ama ben size şöyle söyliyeyim hala vazgeçmiyorlar sağolsun sözcüleri eliyle sabah akşam Sayın Cumhurbaşkanı'na -Sayın Cumhurbaşkanı eşittir Türkiye Cumhuriyeti değil. Sen alternatif ol. olman lazım. Başka çaren yoksa böyle olur. İktisadi sorunları çözme noktasında önerilerini getir." diye konuştu. 

CHP liderinin bir yanlışının da referandum sürecinde olduğunu belirten Şen, bunun da dokunulmazlığı kaldırmak olduğunu savundu. İşte Şen'in bu konudaki eleştirileri:

"16 Nisan 2017 tarihli referandumda dedik ki, 68 ve 69. maddelerine dokunun, dokunulmazlıklara dokunmayın dedik. Böyle bir garip ülkeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nde milletvekili yasama dokunulmazlığına dokunmak isteyen irade, -ayıp bir şey_ muhalefet. Ya dokunulmazlık muhalefeti ve muhalif milletvekillerini korumak için varken bu ülkede muhalefet dokunulmazlık kaldırılsın diyor. Fantezi bunlar. Ben de dedim ki siz gidin Sayın Kılıçdaroğlu önce bunun günahını ödesin. Niye. Dedi ki, "Anayasa'ya aykırı ama siyasete uygun" geçici madde 20'yi koyarak geriye dönük Anayasa'ya aykırı. Ondan sonra ne oldu? Milletvekili tutuklanınca Ankara'dan İstanbul'a yürüdü. YÜRÜRSÜN"

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.