Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezası

Katıldığı bir televizyon programında İmam Hatiplilere hakaret eden yazar Erol Mütercimler hakkında Cumhuriyet savcısı, mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık Mütercimler’e “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Mahkeme ise 10 ay hapis cezasına hükmetti.

Televizyon ekranında imam hatiplilerle ilgili skandal sözleri kamuoyunun tepkisini çeken yazar Erol Mütercimler'in İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Davanın üçüncü duruşmasına Mütercimler, dört avukatıyla birlikte katıldı.

Davanın esasına ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanık Mütercimler'e "Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

"ISLAH EDİLSİN"

Mütercimler'den şikayetçi olan ve davaya müdahillik başvurusı yapan İmam Hatipliler ve avukatları ise savcının mütalaası doğrultusunda Mütercimler'in ıslah edilmesini istedi.

Erol Mütercimler'in avukatları ise Mütercimler'in skandal sözlerinin ardından ertesi gün çok net bir şekilde özür dilediğini, suç kastı olmadığını belirterek, beraat kararı verilmesini talep etti.

MÜTERCİMLER: ALLAH'IN BELASI MADDE

Mütercimler ise savcının ceza istemine dayanak olan Türk Ceza Kanunu'nun 216'ıncı maddesinin problemli bir madde olduğunu söyleyerek, "Bu maddeyi kim koymuşsa, Allah'ın belası bir madde. Sayın savcıyı da anlıyorum. Eli kolu bağlı. O maddeyi oraya koymuşlar. Ne hakaret ne aşağılama amacıyla böyle bir cümle kurdum. İmam Hatipleri yıllarca ben anlattım. Sayın savcının talebini reddediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme ise 10 ay hapis cezasına hükmetti.

Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezası ile ilgili etiketler mahkeme hapis Erol Mütercimler hakaret imam hatipliler
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.