RTÜK'ten Erol Mütercimler'in skandal sözlerine inceleme!

Haber Global ekranlarında Saynur Tezel'in konuğu olan Erol Mütercimler imam hatiplerle ilgili söylediği skandal sözlerle tepki çekti. İmam hatip mezunlarını 'sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız' sözleriyle yaftalayan Mütercimler hakında suç duyurusunda bulunuldu. RTÜK, söz konusu ifadeler için inceleme başlatıldığını açıkladı.

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, Haber Global ekranlarında yazar Müfid Yüksel ile tartışmaya girdi.

Tartışma esnasında sesini yükselten Mütercimler, skandal ifadeler kullanarak imam hatip mezunlarını hedef aldı.

"CİNSİ SAPIK, SAHTEKAR, AHLAKSIZ..."

Müfid Yüksel, "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar" derken araya giren Mütercimler, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız" dedi.

Mütercimler'in bu sözleri büyük tepki çekti.

RTÜK'ten Erol Mütercimler'in skandal sözlerine inceleme!

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Mütercimler'in skandal sözlerinin ardından harekete geçti.

Dernekten yapılan açıklamada  "Erol Mütercimler'in imam hatip camiasıyla ilgili haddini aşan, iftira ve hakaret içeren ithamları hakkında ÖNDER olarak hukuki süreç başlatıyoruz. Kimsenin Türkiye'nin güzide okulları ve mezunlarını kötülemesine ve iftiralarına izin vermeyeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

 

 RTÜK'ten Erol Mütercimler'in skandal sözlerine inceleme! - Resim : 3

RTÜK'TEN İNCELEME KARARI

Öte yandan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Erol Mütercimler'in imam hatip camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatıldığını açıkladı.

RTÜK'ten Erol Mütercimler'in skandal sözlerine inceleme! ile ilgili etiketler Haber Global video Erol Mütercimler imam hatip sapık

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.