Erol Mütercimler korona gerçeğini açıkladı

Halk TV'de Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman Siyaset programında korona virüsü ile ilgili açıklamalarda bulunan Erol Mütercimler, 'Çin'de toplu mezarlar açıldı, insanlar gömüldü' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına vurgu yaptı. Mütercimler, bunun batı tarafından Çin'in ekonomisine vurulan bir darbe olduğunu söyledi.

"İşin iki boyutuna bakacağım.Bir stratejik boyutuna bakacağım, ikinci olarak ise komplo ve komplo teorileri boyutuna bakacağım" diyen Erol Mütercimler, "Bu bir kimyasal saldırı mı? Bu bir biyolojik saldırı mı?" sorularına cevap verdi.

"Bu ne kimyasal, ne de biyolojik saldırıdır. Çin bir kenti kendisi muhasara altına aldı. Giriş çıkış yasak. Şu anda Çin'de 'Çin yılbaşısı' var. Ortalama olarak bu tür yılbaşılarda ve aynen bizim geleneklerimizde olduğu gibi Çinliler kentlerden kırsala gider. Bu rakamlar 350 milyon ile 500 milyon arasında değişiyor." ifadelerini kullanan Mütercimler, Sinan Uğurel isimli arkadaşına danıştığını ve Çin'deki son bilgileri yetkililerden onun aracılığıyla öğrendiğini belirtti.

Erol Mütercimler korona gerçeğini açıkladı

Yazılanlar 'palavra' diyen Mütercimler şöyle devam etti:

"'40 bin Çinli öldü' söylemleri yalan. Böyle bir olay olsa kimse saklayamaz. Bir kere uzaydan herkes ne oluyor bitiyor izliyor. Herkes ortaçağdaki veba, kolera salgını gibi sanıyor.

Diyorlar ki 'Çin'de toplu mezarlar açıldı, insanlar gömüldü'. Allahın kulları! Çin'de mezarlık yoktur. Çünkü insanları yakarlar. 5 bin yıllık Çin tarihinde mezarlık mı buldunuz?"

 ÇİN EKONOMİSİNE AĞIR DARBE

Çinlilerin binlerce yıldır yarasa ve sürüngenleri yediğine vurgu yapan Mütercimler, batı medyasının bu haberlerle Çin ekonomisine ağır darbe vurduğunu söyledi.

Erol Mütercimler korona gerçeğini açıkladı ile ilgili etiketler Çin Halk TV Korona Erol Mütercimler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.