Erol Evgin anılarını yazıyor! ''Bugünler de geçecek...''

Anılarını yazmaya karar veren Erol Evgin, “Anılarımı yazmak hep istediğim bir şeydi; fakat günlük iş temposu içinde vakit yaratamıyordum.'' dedi.

Sanatçı; “Anılarımı yazmak hep istediğim bir şeydi; fakat günlük iş temposu içinde vakit yaratamıyordum. Evde kalmamız gereken bu günlerde anılarımı kaleme almaya başladım.

'EMİN OLUN, BUGÜNLER DE GEÇECEK'

Bu zorlu günleri yapmak istediğimiz ama vakit ayıramadığımız isteklerimizi yaparak geçirirsek, moralimizi de yüksek tutarız. Emin olun, bugünler de geçecek” dedi.

Erol Evgin anılarını yazıyor! ''Bugünler de geçecek...''

EROL EVGİN KİMDİR?

Bir döneme damgasını vuran başarılı sanatçı Erol Evgin, 16 Nisan 1947 tarihinde, İstanbul'da dünyaya geldi.

POPSAV'ın kurucusu olan, Türk pop müziği sanatçısı Erol Evgin, aynı zamanda sunuculuk, oyunculuk ve mimarlık da yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Oğlu Türk pop müziği sanatçısı Murat Evgin’dir.

EĞİTİM HAYATI

Liseyi İstanbul Erkek Lisesi'nde, üniversiteyi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü'nde okumuş olan Evgin, bir dönem aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak da çalışmıştır.

Daha sonra eşi ile birlikte bir mimarlık bürosu açmışlardır. Ayrıca Popüler Müzik Sanatı Vakfı'nın (POPSAV) kurucusu olup, üç yıl vakfın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Halen POPSAV Yüksek Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evgin Almanca ve İngilizce bilmektedir. Erol Evgin'in Erol, Ozan ve Eren adında 3 Torunu bulunmaktadır.

KARİYERİ

Bestecilik ve solistlik Kariyeri

1969 yılında ilk 45'lik plağı "Sen – Eski Günler"i çıkardı. Daha sonra Çiğdem Talu ve Melih Kibar ile birlikte çalışmaya başladı.

Bu çalışma sonucu “İşte Öyle Bir Şey”, “Sevdan Olmasa”, “Bir de Bana Sor”, “İçimdeki Fırtına”, “Etme Eyleme”, “Söyle Canım” , “Deli Divane”, “Hep Böyle Kal” adlı 45'lik plakları çıkardı.

“İşte Öyle Bir Şey” ve “Söyle Canım” adlı 45'lik plakları ile Altın Plak ödülü'nü kazandı. 90'lı yıllarda, uzun süre yeni albüm çıkarmaya ara verdi.

1997 yılında kendi bestelerinin çoğunlukta olduğu “Sen Unutulacak Kadın Mısın?” adlı albümü çıkardı.

2002'de oğlu Murat Evgin ile birlikte, 20 konserlik “Baba - Oğul” konser - show turnesi gerçekleştirdiler. Erol Evgin, 2003'te, “İbadetim” adlı albümünü çıkardı.

OYUNCULUK KARİYERİ

Evgin, 1980 - 1984 yılları arasında Haldun Dormen'in yazıp yönettiği, "Hisseli Harikalar Kumpanyası" (400 kez) ve "Şen Sazın Bülbülleri" (200 kez) adlı müzikallerde başrol oyuncusu olarak sahneye çıktı. Üç müzikal filmde başrol ve Ihlamurlar Altında dizisinde oynamıştır.

SUNUCULUK KARİYERİ

1992 - 1994 yıllarında ANS-FremantleMedia ortaklığında Show TV’de yayınlanan “Süper Aile” adlı yarışma programını 400 bölüm sunmuştur.

1995 - 1996 yıllarında, TRT 1’de kendi yapımı “Erol Evgin Show” adlı programın genel yönetmenliğini ve sunuculuğunu yaptı.

1999 - 2003 yıllarında, Kanal D ve Star TV’de "Bir Sevda Masalı" adlı programı, 100 bölüm hazırlayıp sundu. Bir Şarkısın Sen adlı müzik programını sunmuştur.

Son olarak Show Tv'de Benzemez Kimse Sana adlı yarışma programında jüri üyeliği yapmıştır.

Erol Evgin anılarını yazıyor! ''Bugünler de geçecek...'' ile ilgili etiketler Erol Evgin kitap anı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.