Barajı ve doğal gaz borularını vurarak katliam yapacaklardı!

Dağlık Karabağ'ı işgal eden Ermenistan'a Azerbaycan ordusu tarafından başlatılan operasyonlar sürüyor. Cephede bozguna uğrayan işgalci kuvvetler, sivilleri hedef alıyor. Son olarak Azerbaycan için kritik öneme sahip olan Mingeçevir şehrini hedef alan Ermenistan güçleri, sivil yerleşime misket bombaları ile saldırdı. Söz konusu saldırıda korkulan olmadı ve Azerbaycan'ın en büyük dördüncü şehri büyük bir felaketten kurtuldu. İşte detaylar...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan ordusu, işgalci Ermenistan kuvvetlerinin sivil yerleşimlerine saldırması üzerine, 11 gün önce Dağlık Karabağ'a operasyon başlattı. Söz konusu operasyonda büyük yara alan işgalci Ermeni kuvvetleri, geri çekilmek zorunda kaldı. Azerbaycan, şimdiye kadar birçok yerleşim yerini geri aldı.

Cephede bozguna uğrayan Ermenistan ise füze ve bombalarla Azerbaycan'ın büyük kentlerine saldırı düzenledi. Sivil yerleşimlerin hedef alındığı hain saldırılarda bugüne kadar 30'a yakın sivil hayatını kaybetti.

Sivil yerleşimlere olan saldırılarını sürdüren işgalci Ermenistan, dün akşam saatlerinde Azerbaycan'ın en büyük dördüncü şehri Mingeçevir'e misket bombaları ile saldırdı.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, hain saldırının gerçekleştiği Yeklax bölgesine giderek, misket bombasının düştüğü yerleri görüntüledi.

SUPERHABER ERMENİSTAN’IN KORKUNÇ PLANINI AÇIKLIYOR!

Bölgede bozguna uğrayan işgalci kuvvetler, kaçtıkları sırada sivil yerleşim alanlarını füze saldırıyla vuruyor. Dün, füzelerin dışında da ilk kez Suriye'de Beşşar Esed'in sivillere attığı misket bombası kullanıldı.

Muhabirimiz Yüksel, Mingeçevir Barajı'nın yer aldığı noktaya çok yakın bir mesafeye düşen misket bombalarının asıl hedefinin baraj ve bölgeden geçen doğal gaz boru hatları olduğunu bildirdi.

Hain saldırı, amacına ulaşsaydı, kentte büyük bir felaket yaşanacaktı. Barajın kapaklarının zarar görmesi ve açılması durumunda kent, tam 11 metre yükseliğindeki suların altında kalacaktı.

AZERBAYCANLI KOMUTAN: 300 TANE MİSKET BOMBASI ATILDI

Öte yandan bölgedeki bombaları imha çalışmalarına katılan Azerbaycanlı komutan, hain saldırıya ilişkin olarak, ''Bombalar, kargo roketten atıldı. 300 tane atılmış, 2 tanesi patlamış, 56 tanesi tehlikeli olduğu için yerinde imha edilecek, 242 tanesi aktif duruma gelmediği için özel güvenlik tedbirleri alınarak tehlikesiz bölgede imha edilecek.'' ifadelerini kullandı.

Söz konusu bombaların zırh delici ve parça etkili olduğunu vurgulayan komutan, ''Bu bombalar buradan geçen doğal gaz boru hattına zarar verebilirdi, ayrıca sivil yerleşime atıldığı için de çok tehlikeli. Çocukların oyunu sırasında dokunduklarında patlayabilirdi'' dedi.

Barajı ve doğal gaz borularını vurarak katliam yapacaklardı!

KULLANIMI YASAK!

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), hiçbir kaynak göstermeden Azerbaycan'ın Şuşi kentinde İsrail yapımı M095 DPPICM tipi misket bombaları kullandığını iddia etmişti. Azerbaycanlı yetkililer ise bu iddiayı yalanlayarak, Ermenistan'ın bu bombaları kullandığını belirtmişti.

O açıklamanın ardından bu bombalar Ermenistan'ın vurduğu noktalarda bulundu.

Misket bombası diye bilinen bombalar geniş bir alana yayılarak ne varsa öldürüyor ve bu bombaların kullanılması uluslararası hukuka göre yasak.

Barajı ve doğal gaz borularını vurarak katliam yapacaklardı! - Resim : 2

Barajı ve doğal gaz borularını vurarak katliam yapacaklardı! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Baraj doğal gaz bomba Saldırı Mingeçevir misket bombası dağlık karabağ işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.