Ermenistan'ın Karabağ'da saldırıları sürüyor... Arkasında İran mı var?

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik provokatif saldırılar devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın Kelbecer'e aralıklarla silahlı saldırı düzenlediğini açıkladı. Öte yandan diplomatik kaynaklar, Ermenistan'ın saldırıları İran'ın yönlendirmesi ile gerçekleştirdiğini belirtiyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Karabağ zaferi sonrası yaptığı açıklamada Ermenistan'ın iran ile Karabağ üzerinden Avrupa'ya uyuşturucu kaçırdığını söylemişti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan ordusu karşısında sadece 44 gün dayanabilen Ermenistan, savaş sonrası her fırsatta saldırılarını sürdürdü. Azerbaycan kaynakları, Ermeni askerleri ile sivil terör gruplarının bir yıl boyunca sayısız silahlı saldırıları olduğunu ifade ederek bunların tahrik ve provokasyon amaçlı olduğunu belirtti.

ŞUŞA'DA BOMBAYLA KELBECER'DE AĞIR SİLAHLARLA SALDIRI YAPILDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Şuşa kentinde Ermeni bir teröristin bombalı saldırı gerçekleştirdiğini ve 3 Azerbaycan askerinin yaralandığını açıklamıştı. Bu saldırının hemen ardından Ermenistan askerleri bu kez Kelbecer şehrinde bulunan Azerbaycan askeri noktalarına ağır silahlarla saldırıdan saldırmıştı. Öte yandan aynı gün içinde Ermenistan askerlerinin Basargeçer Azerbaycan askerlerine saldırdığı ortaya çıkmıştı.

YOL YAPAN BULDOZER İLE YİYECEK TAŞIYAN İKİ ASKERİ KAMYONA ATEŞ ETTİLER

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı son açıklamada ise Kelbecer kentinde Ermenistan askerlerinin aralıklarla yoğun biçimde silahlı saldırlarda bulunulduğunu duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, ayrıca Ermenistan askeri birliklerinin bölgelerde yol çalışması yapan bir buldozer ile birliklere yiyecek götüren iki askeri kamyona saldırdığı kaydedildi. Saldırılarda can kaybı ya da yaralı olmadığı ancak araçlarda maddi hasar gerçekleştiğini bildirildi.

ERMENİSTAN'I İRAN MI KIŞKIRTIYOR?

Öte yandan Emrnistan'ın Karabağ'da yaşadığı mağlubiyete rağmen Karabağ'da saldırılara devam etmesinin bir ya da birkaç ülkenin yönlendirmesi ile yapıldığı iddia ediliyor.Diplomatik kaynaklar, Ermenistan'ın saldırılarının arkasında İran'ın olduğunu belirtiyor. Diplomatik kaynaklar İran'ın işgal yıllarında Ermenistan ile Karabağ üzerinden gerçekleştirdiği uyuşturucu ticaretine dikkat çekti.

İLHAM ALİYEV UYUŞTURUCU BAĞLANTISINI AÇIKLAMIŞTI!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Karabağ zaferi sonrası yaptığı açıklamada İran ile Ermenistan'ın yaptığı uyuşturucu ticaretini deşifre etmişti. Aliyev, Karabağ üzerinden Avrupa'ya uyuşturucu kaçırıldığını belirterek, "Bu, Ermenistan'ın yaklaşık 30 yılda İran ile birlik olarak Azerbaycan'ın daha önce işgal altında bulunan toprakların, Avrupa'ya uyuşturucu güzergahı olarak kullandığı anlamına geliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Ermenistan'ın Karabağ'da saldırıları sürüyor... Arkasında İran mı var? ile ilgili etiketler Ermenistan Saldırı Azerbaycan İran karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.