Ermenistan'ın başkentinde halk sokakta: 'Paşinyan Türktür!'

Ermenistan’da, Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen göstericiler başkent Erivan’da protesto düzenledi. Protestocular, 'Paşinyan Türktür', 'Ermenistan'da Türk istemiyoruz!' sloganları attı. Ermenistan muhalefeti, Paşinyan'ın Dağlık Karabağ topraklarını teslim ettiğini belirterek ve dış politikada teslimiyetçi bir tutum sergilediği gerekçesiyle "Vatana ihanet" suçundan yargılanmasını talep ediyor. Daha önce ASALA, Paşinyan hükümetini hain ilan ettiğini duyurmuştu.

Ermenistan’da, Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen muhalifler, 1 Mayıs’tan bu yana gösterilerine devam ediyor.

Başkent Erivan’daki en kritik bağlantı noktalarından olan Kiev Köprüsü’nü kamyonlarla araç trafiğine kapatan göstericiler, parlamento binasına yakın caddelerde çöp konteynerleri ile barikat kurdu.

ERMENİSTAN POLİSİNDEN TÜRK DÜŞMANLARINA SERT MÜDAHALE

Erivan’ın önemli çevre yolu bağlantılarında trafik durdu. Polisin müdahale ettiği gösterilerde, onlarca protestocunun gözaltına alındığı belirtildi.

Ermenistan muhalefeti, Paşinyan'ın Dağlık Karabağ topraklarını teslim ettiğini belirterek ve dış politikada teslimiyetçi bir tutum sergilediği gerekçesiyle "Vatana ihanet" suçundan yargılanmasını talep ediyor.

'PAŞİNYAN TÜRKTÜR'

Protestolarda ise en çok akılda kalan 'Paşinyan Türktür!' ve 'Ermenistan'da Türk istemiyoruz!' sloganları oldu.

Ermenistan savcılığına başvuru yapan muhalifler aynı zamanda Paşinyan'ın istifasını istiyor. 1 Mayıs tarihinden itibaren "Sivil itaatsizlik" eylemlerine başlayan muhalifler, talepleri karşılanana kadar gösterilerine devam edeceklerini açıkladı.

Ermenistan’da dün düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde 200'den fazla kişi gözaltına alınmış, kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

 

SuperHaber

Ermenistan'ın başkentinde halk sokakta: 'Paşinyan Türktür!' ile ilgili etiketler Ermenistan Erivan paşinyan yerevan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.