Halk ayaklandı, Paşinyan arada kaldı

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonda bozguna uğrayan Ermenistan, ölen askerleri için üç günlük resmi yas ilan etti. Başbakan Paşinyan, Erivan'da yer alan mezarlığa giderek askerler için anıta çelenk bıraktı. Ermenistan halkı, durumu sert şekilde protesto ederken, Paşinyan ezilme tehlikesi yaşadı.

Ermenistan'da Dağlık Karabağ Savaşı'nın sona ermesinden 40 gün sonra, çatışmalarda hayatını kaybeden Ermeni askerler için üç günlük resmi yas ilan edildi.

Başbakan Nikol Paşinyan'ın da aralarında bulunduğu binlerce kişi cumartesi sabahı, savaşta ölen askerlerin defnedildiği, başkent Erivan yakınlarındaki Erablur Mezarlığına giderek buradaki mezarlara çiçek ve çelenk bıraktı.

"ULUSUMUZ BİR KABUS GÖRDÜ VE GÖRMEYE DEVAM EDİYOR"

Paşinyan, Ermenistan halkına seslendiği video mesajında, "Ulusumuzun tamamı bir kabus gördü ve görmeye devam ediyor. Bazen tüm hayallerimiz ve iyimserliğimiz yıkıma uğramış gibi geliyor" dedi.

PAŞİNYAN'IN İSTİFASI İSTENİYOR

Bu arada Ermenistan'da muhalefet, savaşı durduran ateşkes anlaşmasını imzaladığı için Paşinyan'ı "ihanet" ile suçlayarak derhal görevinden istifa etmesini talep ediyor.

"SİLAHLAR ŞEMSİYENİN İÇİNDE" İDDİASI

Paşinyan karşıtı aktivistler ise, Ermeni liderin mezarlığa geldiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak, etrafındaki korumaların silahlarını şemsiyelerin içine sakladığını iddia etti.

Halk ayaklandı, Paşinyan arada kaldı - Resim : 2

Halk ayaklandı, Paşinyan arada kaldı ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan YAŞ cenaze paşinyan tören anma

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.