Ermenistan'da 5.3 büyüklüğünde deprem! Kars'ta da hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenistan'ın Shirak kentinde 5.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Ermenistan'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası, deprem üssüne en yakın ilçemiz Kars'ın Akyaka ilçesi oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yaptığı açıklamaya göre; Ermenistan'ın Shirak kentinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

AFAD, açıklamasında,  “Ermenistan'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası, deprem üssüne en yakın ilçemiz Kars'ın Akyaka ilçesi olup, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Ermenistan'da 5.3 büyüklüğünde deprem! Kars'ta da hissedildi

KARS'TA DA HİSSEDİLDİ

Ermenistan'da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrası, deprem üssüne en yakın ilçe Kars'ın Akyaka ilçesi olurken, deprem Kars’ta da hissedildi.

Evlerinde oturan vatandaşlar deprem olunca sokaklara çıktı. Avizelerin sallandığını ifade eden vatandaşlar, “Avizeler sallandı. Birazda tedirgin olduk. Ondan sonra dışarı çıktık” dedi.

Ermenistan'da 5.3 büyüklüğünde deprem! Kars'ta da hissedildi - Resim : 2

Van depremini yaşadığını belirten vatandaş, “Van depremini yaşadık ya 7.2’yi baya bir salladı. Lambalar oynadıktan sonra kendimizi dışarı attık” diye konuştu. Öte yandan dışarı çıkan vatandaşlar korkudan evlerine girmeyerek soğukta bekliyor. Öte yandan AFAD ekipleri kent genelinde tarama yağıyor.

KARS VALİLİĞİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Ermenistan'da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak il genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiş olup araştırmalarımız devam etmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

 

Ermenistan'da 5.3 büyüklüğünde deprem! Kars'ta da hissedildi ile ilgili etiketler Ermenistan deprem
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.