Ermenistan'a yardıma Yunanistan koştu!

İşgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak için operasyon başlatan Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a çatıştıkları cephelerde büyük darbe vurdu. Yapacak bir şeyi kalmayan işgalci kuvvetler sivilleri hedef alarak, uluslararası kamuoyuna haksız mücadelesi için destek talebinde bulundu. Birçok ülkeden işgalci olduğu için ret yiyen Ermenistan'a Yunanistan sahip çıktı.

Ermenistan'ın işgal altındaki Dağlık Karabağ'da Azerbaycan sivil yerleşimlerine yaptığı saldırı sonrası bundan 13 gün önde başlayan operasyonlar hız kesmeden sürüyor.

İşgalci kuvvetleri cephede bozguna uğratan Azerbaycan ordusu, birçok kritik noktayı da işgalden kurtardı.

Savaş saflarında yenilgiyi en ağır haliyle tadan Ermenistan, geri çekilmek zorunda kaldı. Geri çekildiği sırada, her türlü provokasyona başvuran ve sivil yerleşimlere füzelerle saldıran işgalci kuvvetler uluslararası kamuyona işgal altındaki toprakları kaybettiği için çağrıda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, söz konusu çağrıyı 'Savaş, Ermenistan topraklarında yaşanmıyor' diyerek cevapsız bıraktı. Bu açıklama, Ermenistan'da soğuk duş etkisi yarattı.

YARDIMA YUNAN KOŞTU!

Tüm bu gelişmeler üzerine dün, çok tepki çeken bir olay yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan büyükelçisini de Atina'ya çağıran Yunanistan, Ermenistan'a Irak üzerinden bir yardım uçağı gönderdi. Olympus Airways'e ait kargo uçağı Erivan'a indi.

Savaştaki safını açıkça belli eden Yunanistan'a tepki çığ gibi büyüdü.

İşte Kuzey Irak'tan kalkan ve İran üzerinden Ermenistan'a giden o uçağın radar görüntüleri...

Ermenistan'a yardıma Yunanistan koştu!

Ermenistan'a yardıma Yunanistan koştu! ile ilgili etiketler Yunanistan Azerbaycan Ermenistan uçak destek yardım dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.