Hovhannisyan: Türkiye'ye karşı savaşmak çok zor

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonda bozguna uğrayan ve Dağlık Karabağ'dan çekilmek zorunda kalan Ermenistan'ın Savunma Bakanlığı'nın eski Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, ''Türkiye'nin müdahalesi yüzünden savaşı kaybettik. Süper güce karşı savaş çok zordur. Yenilginin nedeni olarak bunları unutmamalıyız'' dedi.

Azerbaycan ordusu geçtiğimiz yılın eylül ayında Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ'dan kendi sivil yerleşimlerine saldırı düzenlenmesi sonucu, Ermenistan'a operasyon başlattı.

44 gün süren savaşın ardından Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa şehrinin alınmasının ardından işgalci Ermenistan kuvvetleri, topraklardan çıkmak zorunda kaldı.

30 yıllık işgalin sona ermesinde Türkiye'nin yerli ve milli üretimi olan Bayraktar TB2 SİHA'ların katkısı büyüktü.

Bu gelişmeye ilişkin konuşan Ermenistan Savunma Bakanlığı’nın eski Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, hezimetin ardında yatan nedenleri kendi halkının yüzüne vurdu.

''TÜRKİYE'NİN MÜDAHALESİ YÜZÜNDEN SAVAŞI KAYBETTİK''

Hovhannisyan, Ulusal Meclis’te gazetecilerle yaptığı görüşmede, “Türkiye’nin rolü neydi?” sorusu üzerine “Türkiye’nin müdahalesi savaşı kaybetme nedenlerinden biriydi” yorumunda bulundu.

TÜRKİYE İLE SAVAŞMAK ÇOK ZOR

Türkiye’nin müdahalesinin unutulmaması gerektiğini savunan Hovhannisyan, “Savaş 10-12 kat daha büyük kuvvetlere karşı başladı. Böylesine dev bir süper güce karşı savaş çok zordur” ifadelerini kullandı.

 

Hovhannisyan: Türkiye'ye karşı savaşmak çok zor ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Türkiye dağlık karabağ bayraktar tb2 Artsrun Hovhannisyan
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.