Ermenistan saldırılarında 11 asker şehit oldu

Ermenistan ordusu, Azerbaycan ordusuna yönelik saldırılarını sürdürüyor. Tovuz bölgesinde gerçekleşen saldırılarda biri tümgeneral Polat Haşimov olmak üzere 11 asker şehit oldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya’nın gizli desteği ile yine saldırıya geçen Ermenistan ordusu ile Azerbaycan askerleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

BİRİ TÜMGENERAL 11 AZERBAYCAN ASKERİ ŞEHİT!

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Kerim Veliyev, Ermenistan sınırında pazar günü yeniden başlayan çatışmalar sonucunda Azerbaycan ordusunun verdiği kayıpların biri general olmak üzere 11'e yükseldiğini belirtti.

Pazar günü Azerbaycan-Ermenistan sınırında meydana gelen silahlı çatışma sonucunda iki taraftan da ölü ve yaralılar olduğu aktarılmıştı.

Azerbaycan ordusu, “Ermenistan, Tovuz bölgesinde ateşkes rejimini kabaca ihlal ederek, topçu birliklerinden mevzilerimizi ateş altına aldı. Her iki taraftan da kayıplar var” açıklaması yapmıştı.

Ermenistan ise, Azerbaycan tarafını sınırı ihlal etmekle suçlayarak, “Askerler destek noktasını ele geçirmeye çalıştı, ancak ateşle karşılık verilmesi üzerine geri çekildi” ifadelerine yer vermişti.

 

TÜRK DÜNYASI ERMENİ SALDIRILARINI KINADI!

Söz konusu çatışmalar, Türk dünyasından yapılan çeşitli açıklamalarla kınandı.

Yine binlerce sosyal medya kullanıcısı da, Ermenistan’ın saldırgan tutumuna sert tepki gösterdi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan söz konusu olaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

''Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitler için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve Hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ermenistan’ın saldırgan milliyetçilik anlayışının yeni bir tezahürü olan bu eylemin Azerbaycan tarafından püskürtülmüş olması, saldırganlığın karşılıksız bırakılmayacağının somut bir göstergesi olmuştur.

Ermenistan’ın uluslararası toplumun dikkatini Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ ve çevresinde yıllardır sürdürdüğü hukuk dışı işgalden başka yerlere çekmek,ayrıca ihtilafa yeni boyutlar kazandırarak, siyasi çözümün önünü tıkamak için başvurduğu bu teşebbüsler, sonuçsuz kalmaya mahkumdur.

Ermeni tarafı bu tür tehlikeli taktiklerden vazgeçmeli.Aklıselim ve hukukun yolunu seçmelidir. Kendi kapasitesini aşan emeller uğrunda maceraperestliğe soyunmak, Ermenistan’ın muhakeme zaafını ortaya koymakta, bölgemizdeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engeli oluşturmaktadır.

Ermenistan’ın saldırganlığını örtme çabasının uluslararası camia tarafından da hiçbir şekilde kabul görmemesini temenni ediyoruz.

Türkiye, toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecektir.''

Ermenistan saldırılarında 11 asker şehit oldu ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Şehit asker
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.