Ermenistan ordusu ve ekonomisi çöktü

Geçtiğimiz pazar günü Azerbaycan'a saldıran Ermenistan tarihinin en büyük kayıplarını yaşıyor. Azerbaycan'a ait SİHA ve İHA'lar Ermenistan ordusuna ait aralarında tank, füze, S-300 ve topların da olduğu 1 milyar dolar değerindeki yüzlerce silahı imha etti. Ordusunun 2 bin 300 askerini kaybeden, ekonomik olarak zor duruma düşen Ermenistan ise hala Azerbaycanlı sivillere saldırmaya devam ediyor. Bu saldırılarda şu ana kadar 4'ü çocuk 19 sivil can verirken, Ermeni güçleri hayvanları da hedef alıyor

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermenistan ekonomik kriz ile boğuşurken,Nikol Paşinyan’ın emri ile Azerbaycan’a saldır asının bedelini ağır ödüyor.

27 yıldır işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’dan, Azerbaycan’a saldıran Ermenistan zor durumda.

Ermenistan ordusu ve ekonomisi çöktü

130 TANK, 200 TOP, 1 S-300, 25 FÜZE İMHA EDİLDİ

SuperHaber’in edindiği bilgilere göre, Azerbaycan ordusuna ait SİHA ve İHA’lar, Ermenistan ordusuna ait yaklaşık 1 milyar dolar tutarında, tank, top, roket atar ile bir S-300 hava savunma sistemi ve çok sayıda askeri araç, teçhizat ve mühimmatı imha etti. Gelen bilgilere göre imha edilen silahlar ve araçlar arasında bir de İHA bulunuyor. 

Azerbaycan Ordusu'nun işgal edilen toprakları temizlemek amacıyla başlattığı karşı atak sonucunda Ermenistan sadece milyar dolarlık silah ve techizat kaybetmekle kalmadı. Aynı zamanda 2 bin 300 Ermeni asker çatışmalarda öldü. Birçok Ermeni asker ise silah ve teçhizatını bırakaray kaçmaya çalışıyor. Azerbaycan askerleri birçok cephede Ermeni ordusunun kaçarken bıraktığı çeşitli silah ve teçhizata da el konulduğu açıklandı.

Ermenistan ordusu ve ekonomisi çöktü - Resim : 2

ERMENİ ORDUSU SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR:  

Öte yandan, Ermenistan'ın uluslararası hukukun norm ve ilkelerini hiçe sayarak sivil halka yönelik alçak saldırıları sürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerinin çeşitli şehirlerde bulunan sivil yerleşim alanlarına ateş açması sonucunda 4'ü çocuk 19 sivilin öldüğünü, 55 sivilin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Ermenistan ordusu ve ekonomisi çöktü - Resim : 3

ERMENİLER ARAÇ, EV VE HAYVANLARI DA BOMBALIYOR!

Ayrıca, Ermeni askeri birlikleri yoğun nüfuslu bölgelerde sivillere ait ilçe ve köy merkezleri, sivil altyapı tesisleri, evler, hastaneler, tıp merkezleri, okul binaları, kreşler, hükümet binaları, çiftlik alanlarına yönelik ağır top atışına devam ettiği bildiriliyor.

Bugüne kadar, işgalci Ermenistan’ın silahlı kuvvetleri tarafından sivil altyapının bombalanması sonucunda, 169 ev ve 40 sivil nesne ağır hasar gördüğü, sivillere ait araçların kullanılamaz hale geldiği, birçok küçük ve büyük hayvanın da can verdiği rapor edildi.

Ermenistan ordusu ve ekonomisi çöktü ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan SİHA İHA Füze s-300 Tank top sivil
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.