Ermenistan ordusu gece bozguna uğradı

Azerbaycan ordusu dün gece yaptığı baskınlarla Ermenistan ordusunu bozguna uğrattı. Baskınlarda, üst düzey komutanların öldürüldüğü ve yaralandığı belirtilirken, gönüllü askerlerin kaçtığı ve bazı askerlerin savaşmayı reddettikleri bildirildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dağlık Karabağ’da gece baskınları, savaşın adeta kaderini belirliyor. Azerbaycan ordusunun, dün gece Ermenistan ordusuna yaptığı baskınlar ile bozguna uğrattığı açıklandı.

Her gün ilerleyişini sürdüren Azerbaycan ordusunun, Hocavend istikametinde bulunan Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin 155. Topçu Alayının D-20 bataryasına baskın yaptığı öğrenildi. Gece baskını sonrası, çok sayıda Ermeni askerin yaralandığı belirtildi.

Ermenistan güçlerinin yaralılarını araç eksikliğinden ve yolları da Azerbaycan Ordusu’nun kapatmasından dolayı alamadıkları anlaşıldı.

GÖNÜLLÜ ERMENİLER KAÇTI!

Yine Hadrut şehrinin kuzeyindeki Ermenistan topçu birliklerine yeni gelen gönüllülerin, ateş mevzilerini terk ederek kaçtıları ifade edildi.

Ermenistan ordusunun, 5. Muhrip Alayı'nın Ağdara yönündeki askerlerinin de, Azerbaycan ordusuna bağlı topçu bombardımanı sonucunda ölümler ve yaralanmalar dahil olmak üzere ağır kayıplar verdiği ortaya çıktı. Aynı alayın 3. Taburu komutanı Robert Hambartsumyan'ın kaybolduğu ve tabur komutanının öldürüldüğü tespit edildi.

ASKERLER SAVAŞMAYI REDDETTİ!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin 543. Alay savunma sahasına çıkan yangında, hasar sonucu personel arasında önemli kayıplar verdiği ve alay komutanının yaralandığı, yardımcısı, tabur komutanı Araik Hovakimyan, yardımcıları ve birlik komutanları öldürüldüğü söylendi.

Ermenistan ordusunun bu ağır kayıpları üzerine, 1. Tabur'un bir biriminin askerlerinin savaşa girmeyi reddettiği de bildirildi.

Ermenistan ordusu gece bozguna uğradı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan asker komutan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.