Ermenistan, Karabağ'daki Türk bayrağından rahatsız oldu

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak için başlattığı operasyonlarda bozguna uğrayan Ermenistan, terk ettiği topraklara Türk bayrağı asılmasından rahatsız oldu. Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa'nın gözlem noktasında yer alan bayrak, Rus Barış Gücü aracılığıyla iletilen talep sonrası indirildi.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan’ın işgalindeki Karabağ’ı kurtarmak için başlattığı operasyonda, 44 günde tarihi bir zafer elde etmişti.

Ermenistan'ın ateşkesi kabul edip bölgeden çekilmesinin ardından Azerbaycan ordusu, Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa'nın girişinde yer alan gözlem noktasında Türk bayrağını da dalgalandırmıştı.

Bu durumdan rahatsız olan Ermenistan yönetiminin, Rus Barış Gücü aracılığıyla Azerbaycan'dan talepte bulunduğu ortaya çıktı.

Söz konusu kararın ardından Şuşa'daki Türk bayrağı indirildi.

Ermenistan, Karabağ'daki Türk bayrağından rahatsız oldu

Ermenistan, Karabağ'daki Türk bayrağından rahatsız oldu ile ilgili etiketler Türk bayrağı Rusya Azerbaycan Ermenistan Şuşa dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.