'Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilecek!'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim'i ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Sorunun çözümü ortada. Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilecek. Azerbaycan'ın toprak birliği ve bütünlüğü konusunda BM'nin kararları ortada." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim'i ziyaret etti. Çavuşoğlu ve Kurtulmuş ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

"BM'NİN KARARLARI ORTADA"

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Sorunun çözümü ortada. Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilecek. Azerbaycan'ın toprak birliği ve bütünlüğü konusunda BM'nin kararları ortada. Ama hiçbiri çözüm için adım atmadı. Biz de çok çaba gösterdik, bu çabalarımız çözüme ulaşmadı. Bugün haklı olarak Ukrayna ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü hep beraber destekliyoruz, ama söz konusu Azerbaycan olunca işgalci Ermenistan ile bir tutuyorlar. Yeri geldiğinde bir elçilik gibi, yeri geldiğinde devlet gibi desteğimizi sürdürüyoruz.

"AZERBAYCAN MUTLAKA KAZANACAKTIR"

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

Azerbaycan halkıyla birlikte olduğumuzu göstermek bakımından buradayız. Ermenilerin saldırılarında şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. Her hal ve şart altında Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Ermeniler tarafından işgal edilmiş Azerbaycan toprakları uluslararası toplum önünde çözülmesi gereken bir sorundur. Herhangi bir köyüne yapılan saldırı, Türkiye'nin herhangi bir köyüne yapılmış bir saldırıdır, bunu böyle kabul ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla ciddi bir diplomasi uygulanıyor. Haklı sözden, davadan daha doğru bir şey yoktur. Ermenistan kimlerle karanlık ilişkilerde olursa olsun, Azerbaycan mutlaka kazanacaktır. Sahada da kazanan Azerbaycan, masada da haklı davasını savunup kazanacaktır.

Uluslararası platformda Azerbaycan'ı köşeye sıkıştırmaya çalışmak, uluslararası hukuku çiğnemek destektir. Her kim Ermenistan'ın sırtını sıvazlıyorsa, suçlarına da ortak oluyor demektir. Eğer bir taraf olacaklarsa, haktan, hukuktan yana olmaktır.

 

'Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilecek!' ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.