Ermenistan güçleri cepheden kaçıyor

Azerbaycan'ın 27 Eylül'de Dağlık Karabağ'ı işgalden kurtarmak için başlattığı harekat başarı ile devam ediyor. Çatışmalar Ağdere, Hocavend, Zengilan ve Gubadlı yönünde tüm şiddeti il sürüyor. Azerbaycan ordusunun son ataklarında ağır kayıplar veren Ermenistan ordusu cephenin tüm hatlarında geri çekiliyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Hocavend, Zengilan ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği kaydedildi.

Son 24 saatte cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 4 "Grad" füze sistemi, 1 KUB uçaksavar sistemi, 9 farklı tipte top, 2 mühimmat dolu kamyonun imha edildiği belirtilirken, çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Ermenistan güçlerinin cephenin bazı bölgelerinde personel ve askeri teçhizat kaybederek geri çekilmek zorunda kaldığı vurgulandı. Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu da açıklamada yer aldı. 

Ermenistan güçleri cepheden kaçıyor ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan karabağ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.