Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı düzenledi

Ermenistan yine sivilleri hedef alan bir saldırı düzenledi. Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti olan Gence ve Mingeçevir'e füzelerle saldırı yapıldı. Saldırıda bazı binalar çöktü. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Azerbaycan Başsavcılığı ölü sayısının 15'e yükseldiğini duyurdu.

27 Eylül'de Ermenistan'ın Azerbaycan'lı sivilleri hedef alan saldırısının ardından başlayan harekat sonrasında Karabağ'da işgal ettiği birçok bölgeyi kaybeden Erivan yönetimi insanlık dışı saldırılarına devam ediyor.

Ermeni güçleri dün gece yine Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti olan Gence ile Mingeçevir'e çok sayıda balistik füze ile saldırdı.

Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı düzenledi

Gelen bilgilere göre Gence'de 20 bina çöktü. En az 15 sivil ölürken bunların en az 3'ünün çocuk olduğu bildirildi. Saldırıda 52 sivil de yaralandı. 

Bu ara enkazlar kaldırıldıkça yaralı ve ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor...

Gence'nin merkezini hedef alan saldırıda yıkılan binaların enkazında kalanlar olduğu bildiriliyor. 

Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı düzenledi - Resim : 2

Saldırının düzenlendiği nokta aynı zamanda harekatı takip etmek için Azerbaycan'da olan Türk gazetecilerin otelinin sadece 1 dakika uzaklığında bir bölge olduğu ifade ediliyor.

CNN Türk muhabirinin aktardığı bilgiye göre Azerbaycan hava savunma sistemleri Ermenistan'ın Gence'ye attığı 4 balistik füzeden 2'sini havada imha etti.

Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı düzenledi - Resim : 3

Ancak füzelerden ikisi kentin sivil bölgelerine düştü. 

Enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürüyor...

Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı düzenledi - Resim : 4

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Gence ile birlikte Mingeçevir'e de saldırı olduğunu duyurdu. 

HACIYEV: 10 ÖLÜ 40 YARALI VAR

Hacıyev'in açıklaması şöyle: "İnsani ateşkesin arkasına saklanan Ermenistan ordusu, terör faaliyetlerini sürdürüyor. Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirleri füze saldırısına uğradı. Kayıplar ve meydana gelen zarar tespit ediliyor.Azerbaycan'ın ikinci büyük kentinde masum siviller, Ermenistan'ın füze saldırısı altında. Bu savaş suçlarının görülmesi gerekir. İlk bilgilere göre 20'den fazla ev yıkıldı. Ermenistan'ın Gence'ye füze saldırısı sonucunda 35 sivil yaralandı ve 6 sivil öldü. 3 çocuk ölüler arasında. Acil durum çalışmaları halen devam ediyor. Ermenistan'ın terörü ve Savaş Suçları devam ediyor."

Hacıyev gece 03.00'da yeni bir tweet atarak ölü sayısının 10'a yaralı sayısının ise 40'a yükseldiğini bildirdi. Hacıyev'in ardından açıklama yapan Azerbaycan Başsavcılığı ise ölü sayısının 12'ye yükseldiğini duyurdu.

Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı düzenledi - Resim : 5

Haciyev Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın saldırının Ermenistan'dan yapılmadığına ilişkin uluslararası kamuoyunu kandırma girişimine de sosyal medya hesabından yaptığı "Balistik füzeler Ermenistan topraklarından Gence şehrine doğru ateşlendi. Savaş alanından uzakta. Askeri bir zorunluluk yoktu. Ermenistan dışişleri bakanlığı alçakça bir tavırla, bu alçak savaş suçlarından devletinin sorumluluğunu reddetmeye çalışıyor." açıklama ile yanıt verdi.

Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı düzenledi - Resim : 6

Haciyev açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Ermenistan'ın Gence'de sivillere yönelik hain ve acımasız füze saldırısı, Ermenistan'ın savaş alanındaki yenilgisi karşısında siyasi-askeri liderliğinin zayıflığının ve çaresizliğinin işaretidir. Sivillere yönelik kasıtlı ve gelişigüzel füze saldırısıdır."

Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı düzenledi - Resim : 7

Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e füze saldırısı düzenledi ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan bina gence sivil
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.