Ermenistan cenazelerini ortada bıraktı

Karabağ'da resmi olmayan ancak sahadan gelen bilgilere göre binlerce askerini kaybeden Ermenistan, her sözünü havada bıraktığı gibi, yurttaşlarının cenazelerini de ortada bıraktı. Azerbaycan cenazelerin iadesine hazır olduğunu bildirse de Ermenistan'dan bir cevap alamadılar. Bunun sebebi ise önceki gün sosyal medyaya düşen görüntüde gizli. Görüntülerde Ermenistandaki hastanelerin morglarında yer kalmadığı için asker cesetlerinin yerlere atıldığı görülmüştü...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde akredite olmuş yabancı askeri ataşeler ve uluslararası kuruluşların (BM, AB, Uluslararası Kızılhaç Komitesi) temsilcilerine sahadaki insani duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Hacıyev, "Azerbaycan’ın tek taraflı olarak cenazeleri Tovuz ve Gürcistan üzerinden Ermenistan'a vermeye hazır olduğunu, aynı zamanda iki yaşlı kişinin de iadesine hazır olduğunu bildirdi ancak Ermenistan henüz buna cevap vermedi." dedi.

Bakü'nün insani çağrısına şu ana kadar yanıt vermeyip, cenazelerini kendi yurttaşlarının cenazelerini ortada bırakan Erivan yönetimi, bu amaçla gerçekleştirilen 3 ateşkesi de Azerbaycanlı sivillere yönelik füze saldırıları ile bozmuştu. 

ERMENİSTAN'DA MORGLAR CESETLE DOLDU

Ermenistan'ın cenazeleri teslim almamalarının altında önceki gün sosyal medyada yayınlanan morg görüntülerinin etkili olduğu sanılıyor. 

Görüntüde morglarda sedyeler üzerinde ve yerde ceset torbalarında tutulan Ermeni askerlerine ait cenazeler görülüyordu. 

Hastanelerin zemin katlarına kadar taşan cenazeler nedeniyle Ermenistan halkının baskısını üzerinde hisseden Erivan yönetiminin tepkilerin daha da artmaması için Azerbaycan'ın vermek istediği asker cesetlerini almaya yanaşmadığı düşünülüyor. 

Ermenistan halkı daha fazla kayıp ve acı yaşamamak için Erivan hükümetine Azarbaycandan özür dilenmesi çağrısında bulunmuştu.

Ermenistan cenazelerini ortada bıraktı ile ilgili etiketler Ermenistan Ceset cenaze Azerbaycan Hikmet Hacıyev kızılhaç

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.