Ermenistan BTC Boru Hattı'nı hedef aldı

Karabağ'da Azerbaycan karşısında tutunamayan Ermeni ordusu, sivillerin ardından bu kez de Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nı hedef aldı. Azerbaycan, hattın Yevlah kenti yakınlarındaki bölümünü hedef alan saldırının önlendiğini açıkladı.

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'daki sivillere yönelik saldırılarının ardından bu kez de Avrupa'nın enerji güvenliğinde önemli bir rolü olan Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı'nı hedef aldı. 

Ermenilerin hattın Yevlah kentinden geçen bölümüne düzenlediği füze saldırısı Azerbaycan ordusu tarafından önlendi.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun saat 21.00 sıralarında BTC Petrol Boru Hattı'nın Yevlah ilinden geçen kısmına füze saldırısı düzenlediği ifade edildi.

Açıklamada, saldırının Azerbaycan ordusu tarafından önlendiği belirtildi.

Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın Avrupa'nın enerji güvenliğinde önemli rol oynayan büyük stratejik proje olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Ermenistan ordusunun saldırısı için "terör eylemi" denildi. 

Ermenistan BTC Boru Hattı'nı hedef aldı ile ilgili etiketler Bakü Tiflis Ceyhan Azerbaycan Ermenistan Ermeni Avrupa BTC petrol boru hattı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.