Ermenistan Başbakanı Paşinyan ülkesinde köşeye sıkıştı

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'ı geri almak için başlattığı operasyonda bozguna uğrayan ve işgali sonlandırarak geri çekilmek zorunda kalan Ermenistan'da Başbakan Nikol Paşinyan'ın çağrılara rağmen istifa etmemesi iç karışıklığa dönüştü. Yenilginin sorumlusu olarak gösterilen Paşinyan'ı devirmek isteyen muhalefet partileri, olası bir seçimdeki adayını da belirledi. İşte detaylar...

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da 6 hafta süren çatışmalardan mağlubiyet ile ayrılmasının ardından muhaliflerin ve protestocuların çağrılarına cevap vermeyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a karşı muhalefet partileri harekete geçti.

BAŞBAKANLIĞA YENİ ADAY

Ermenistan'daki 17 muhalefet partisi Vazgen Manukyan'ı başbakanlığa aday gösterdi. Karar muhalefet liderlerinin bir toplantısında verildi.

Milletvekillerine göre, Başbakan Nicole Pashkina'nın istifasının gerekliliği konusunda mecliste fikir birliği var.

Manukyan parlamento tarafından başbakan seçilirse erken seçim çağrısı yapması bekleniyor.

1990-93'te Ermenistan Başbakanı ve Savunma Bakanı olarak görev yapan Vazgen Manukyan, 1996 yılında da cumhurbaşkanlığına aday olmuştu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan ülkesinde köşeye sıkıştı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan seçim Nikol Paşinyan aday dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.