Ermenistan ateşkesi yine ihlal etti

Azerbaycan ile Ermenistan arasında, üçüncü kez ateşkes ilan edildi. Ancak ateşkesin başladığı 08:00’den, 5 dakika geçmesine rağmen Tatar kentini ve bölgesinde bulunan köyleri bombaladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dün gece ABD'den gelen son dakika haberiyle Azerbaycan ile Ermenistan'ın 26 Ekim günü yerel saatle 08:00'de başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığı açıklandı.

Ancak Azerbaycan Savunma Bakanlığı ateşkesin başladığı anda Ermenistan tarafından yine ihlal edildiğini açıkladı.

BİR KEZ DAHA İHLAL ETTİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı şöyle açıkladı:

"26 Ekim saat 08.00'de, yeni insani ateşkes ilan edilmesine rağmen, Ermeni silahlı kuvvetleri, varılan anlaşmayı bir kez daha fena halde ihlal etti."

TATAR KENTİ VE ÇEVRESİNİ BOMBALADI

Ermenistan, Tatar kentini ve bölgesinde bulunan köylerini bombaladı.

HACIYEV'DEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, ateşkesle ilgili açıklamada bulundu.

"Ermenistan Başbakanı'nın saat 08.00 sularında Ermenistan'ın insani ateşkese uyduğu yönündeki açıklamasının hemen ardından Ermenistan silahlı kuvvetleri, Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin Laçın kenti istikametindeki mevzilerini ateş altına aldı.Terter kenti ve çevre köylerdeki sivil halk Ermeni güçlerince ateş altına alındı." diyen Hacıyev, ayrıca Ermenistan'ın Berd, Çemberek ve Vardenis bölgelerinden Gedebey, Tovuz ve Daşkesen bölgelerindeki Azerbaycan mevzilerine saldırılar yapıldığını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 Ekim'deki Moskova beyanatının ardından Ermenistan, balistik füzeyle Gence'deki sivil halka saldırmıştı. Ermeni tarafı, 18 Ekim'de Fransa'nın arabuluculuğuyla insani ateşkesi büyük ölçüde ihlal etmiştir.

Bütün bunlar, Ermenistan'ın insani ateşkesi sözde desteklediğini, ancak pratikte arkasına saklandığı insani ateşkesi Azerbaycan silahlı kuvvetlerini ve sivilleri ateş altına almak, güçlerini temerküz etmek, yeni mevziler kazanmak için kullandığını bir kez daha gösteriyor.

Ermenistan'ın amacı işgale dayanan statükoyu korumak ve güçlendirmektir.

Azerbaycan tarafı temkinli davranıyor. İnsani ateşkesin ihlaline ilişkin bilgiler toplanmakta ve eş başkan ülkelere bildirilmektedir.

İnsani ateşkesin bir kez daha ihlalinden Ermenistan sorumludur."

Ermenistan ateşkesi yine ihlal etti ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan ateşkes ihlal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.