Ermenistan ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor!

Ateşkes kararına rağmen sivil yerleşim yerlerine saldıran Ermenistan, sabah saatlerinden itibaren yine bomba ve roketli saldırılar düzenlemeye başladı. Azerbaycan tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın saat 07.35'ten, 09.00'a kadar Ağcabedi bölgesine saldırdığı bildirildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermenistan sivil yerleşim yerlerine saldırılarını sürdürüyor. Berde’de 4 ayrı yere misket bombası atan Ermenistan’ın, 28 Ekim'de gece ve sabah farklı zamanlarda Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki yerleşim ve mevzilerine ateş açtığı açıklandı.

Yapılan açıklamada Ermenistan'ın Berd, Chambarak, Vardenis ve Gorus bölgelerinden Azerbaycan'ın Tovuz, Gedebey, Daşkesan ve Gubadlı bölgelerine saldırı yapıldığı ifade edildi.

SALDIRI SABAH AĞCABEDİ’YE YAPILDI!

Azerbaycan yetkilileri yaptıkları açıklamada bu sabah saat 07.35'ten, 09.00'a kadar Ağcabedi bölgesine Ermenistan tarafından bomba ve roketli saldırılar yapıldığını bildirdi.

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 27 Ekim gün boyunca ve 28 Ekim sabaha karşı Ermenistan ordusunun Azerbaycan ordu birliklerinin bulunduğu mevzilere ve cephe hattına yakın sivil yerleşim birimlerine çeşitli silahlarla ateş açtığı belirtilirken, Ağdere, Hocavend, Füzuli, Zengilan ve Gubadlı istikametinde Azerbaycan birliklerine saldırma girişiminde bulunan Ermeni askerlerinin kayıplar vererek geri çekildiği ifade edildi.

Açıklamada, Ermenistan'dan toplanan askeri personelin işgal altındaki Azerbaycan topraklarına gönderilmeye devam ettiği ve 2 bin kişiye savaşmak üzere emir verilmesine rağmen sadece 300 kişinin toplandığı aktarıldı. Birçok asker ve polisin cepheye gitmeyi reddettiği bildirildi. Cephenin farklı yönlerinde çıkan çatışmalarda Ermenistan ordusuna ait çok sayıda asker, 1 "Osa" uçak savar füze sistemi, 3 BM-21 "Grad" çok namlulu roketatar sistemi, 6 D-30, 5 D-20, 1 D-44 obüs, 2 2A36 Giatsint-B obüsü, 1 120 mm havan, 1 Konkurs tanksavar füzesi ve 6 askeri personel aracının imha edildiği ve tüm cephe boyunca durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu bildirildi.

Ermenistan ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor! ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Saldırı bomba roketli saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.