Ermenistan askerleri gizlice Karabağ'a geçti

Azerbaycan ile Ermenistan arasında bir kez daha kriz çıktığı öğrenildi. Azerbaycan, Ermenistan askerlerinin Laçin koridorundan gizlice geçirip Karabağ’a yerleşerek, 10 Kasım 2020 tarihli anlaşmayı ihlal etmekle suçladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan Dağlık Karabağ savaşı sona erdi. Ancak Ermenistan’ın yaptığı çeşitli ihlaller ile Rusya destekli Karabağ’dan çıkmama hareketlerinin bitmediği ortaya çıktı.

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan askerleri karşısında hezimete uğrayan Ermenistan askerlerinin, kandırılarak veya zorla Dağlık Karabağ’a gönderildiği öne sürüldü. Azerbaycan Ermenistan'ı askerlerini Laçin koridorundan gizlice geçirip Karabağ’a yerleştirerek, 10 Kasım 2020 tarihli anlaşmayı ihlal etmekle suçladı.Ermeni askerlerinin Rusya’nın desteği ile Dağlık Karabağ’a geçirildiği öne sürüldü.

AZERBAYCAN’DAN ERMENİSTAN’A ÇAĞRI!

Ermenistan askerlerinin gizlice Dağlık Karabağ’a getirilmeleri üzerine, Azerbaycan'dan Ermenistan'a,”Yasa dışı olarak asker konuşlandırmayı durdur.” çağrısı geldi.Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'dan askerlerini Azerbaycan topraklarında yasa dışı konuşlandırmaya son vermesini talep etti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki ülke arasında 10 Kasım 2020'de tüm askeri faaliyetlerin durdurulmasını içeren ortak bildirinin imzalanmasının ardından Ermenistan silahlı kuvvetleri personelinin Azerbaycan'ın uluslararası alanda tanınan topraklarına askerlik hizmeti için gönderildiği belirtildi. Açıklamada, bunun uluslararası hukukun norm ve ilkeleri, özellikle de ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğü ilkelerinin açık ihlali olduğu vurgulandı.

ERMENİ AİLELERDEN KARABAĞ PROTESTOSU!

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile ordu arasında gerginlik yaşanırken, bir başka tartışmanın da gizlice Karabağ’a geçirilen askerler nedeni ile olduğu anlaşıldı.Ermenistan'da faaliyet gösteren uluslararası medya kuruluşlarının haberlerinde, Ermenistan silahlı kuvvetleri personelinin "kandırılarak veya zorla" Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde askerlik hizmeti için gönderildiği, bu durumun hem askerlerin hem de ailelerinin protestolarına neden olduğu belirtilmişti.

Ermenistan askerleri gizlice Karabağ'a geçti ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan asker karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.