Ermeniler Türk Elçiliği'ne saldırdı

1890 yılında Rusya'da kurulan, 1. Dünya savaşı yıllarında Doğu Anadolu'da katliamlara imza atan, şimdi de Dağlık Karabağ'daki insanlık dışı uygulamalarda kendisini gösteren Ermenistan'ın iktidar partisi Taşnak üyeleri Lübnan'da Türk Büyükelçiliğine saldırdı. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğine girmek isteyen Taşnak üyeleri güvenlik güçleri ile çatışıp, taş ve havai fişek attı.

İşgal altındaki topraklarını kurtarmak için mücadele veren kardeş Azerbaycan’a Türkiye’nin verdiği desteği protesto eden yaklaşık iki yüz Ermeni, Beyrut'taki Türk Büyükelçiliğine girmek istedi.

Büyükelçilik çevresinde yoğun önlem alan Lübnan güvenlik güçleri, Ermeni bayrakları taşıyan grubun elçiliğe girmesine izin vermedi. Bunun üzerine Ermeniler, Lübnan güvenlik güçlerine taş ve havai fişeklerle saldırdı. 

Türkiye ve Azerbaycan aleyhinde yaklaşık bir saat slogan attıktan sonra Azerbaycan ve Türkiye bayrağını yakan Ermeni grup, ardından geldikleri otobüslere binerek elçilikten ayrıldı.

TAŞNAK PARTİSİNİN KATLİAMCI TARİHİ

Taşnak partisi 1890 yılında Rusya'da kurulmuş ancak sosyalist olmayıp, milliyetçi hatta ırkçı damardan beslenen siyasi bir oluşumdur. 

Ancak parti aynı zamanda çeteler kuran, milliyetçi duyguları kullanarak ermeni gençleri şiddete yönelten bir yapıya sahiptir.

1993 yılında silahlı baskın düzenleyen ve 9 milletvekili öldürenler de Taşnak Partisi üyeleridir. 

Ve şu anda Ermenistan'da iktidardaki güç de onlardır. 

Taşnaklar 1900'lü yılların başında ve 1. Dünya savaşı sırasında Doğu Anadolu'da isyanlar çıkarıp, Türk ve Kürt köylerinde katliamlar gerçekleştiren çetelerinde yönlendirildiği ana merkez konumundadır. 

Ermeni Diasporasının olduğu her ülkede örgütlü olan Taşnaklar, başta soykırım iddiaları olmak üzere Ermeni savlarının oluşturulması, yönlendirilmesi ve savunulması noktasında hakim roldedir. 

 

 

Ermeniler Türk Elçiliği'ne saldırdı ile ilgili etiketler Lübnan Beyrut Türkiye Büyükelçilik taşnak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.