‘ERMENİ VATANDAŞLARIMIZ ÜZERİNDEN KAOS PEŞİNDELER!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve Hürriyet yazarı - SuperHaber programcısı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde, Ermenistan’ın saldırısı sonrası Azerbaycan’ın başlattığı karşı taaruzla birlikte gelinen nokta ve bunun Türkiye’deki siyasi yansımalarını değerlendirdi.

ŞENER: ERMENİ KELİMESİNİ DÜŞMANLIK İFADESİ OLARAK KULLANMAK YANLIŞTIR!

Nedim Şener, "Azerbaycan Türkleri’nin haklı mücadelesinin elbette iç tartışmalara ve toplumsal gelişmelere sebep olmaması mümkün değil. TBMM’de dört parti yan yana gelerek bir ortak destek bildirisi imzaladılar. Birçok insan bunu bekliyordu, ortada çok haklı bir mücadele var. Herkes HDP’de bu bildiriyi imzalar diye düşünüyordu. Birilerinin Türkiye partisi, demokrasi, insan hakları ve özgürlük diye etrafında dolaştığı, toz konduramadığı PKK’nın siyasi kanadı HDP, benim de beklediğim gibi o bildiriye imza atmadı. Bu olayın iç siyasete yansımaları olacak demiştim, işgalci Ermenistan güçlerine destek olmak amacıyla aylar öncesinden beri PKK’lıların oraya gittiği söyleniyor. Bu olayda Ermenistan’ın yanında PKK’lı teröristleri Türkiye kamuoyu izliyor. Buna karşı da HDP’nin nerede ve kimlerin yanında olduğu ve HDP’yi kimlerin desteklediğini Türkiye kamuoyu görüyor. Bunun iç siyasete yansımaları olacaktır. Bu çok tartışılan bir konu olacak, PKK’nın Ermenistan’a desteği, HDP’nin onun sözcüsü olması ve bu bildiriye imza atmayışı ve bundan sonra onların deyimiyle ‘kürt sorunu’ diye ortada dolaşan, insan hakları, demokrasi, ifade özgürlüğü ve hukuk diye mangalda kül bırakmayanların nelerle karşı karşıya olacağını göreceğiz. Türk kamuoyunda hiçbir itibarlarının kalmadığını zaman içinde göreceğiz. Bu olayın bir yansıması olarak boyutuydu. Aslında toplumsal olarak şöyle bir gelişme yaşandı ve bu durum oldukça üzücüydü. Bir anda Türkiye’deki Ermeni azınlıkları hedef alan ve tehdit eden söylemler gelişti. Ermeni kelimesi, bir anda hakaret olarak kullanmaya başlandı. Hiçbir Türk, Ermeni düşmanı olamaz. Azerbaycan ordusu haklı bir savaş veriyor. Dünyanın her yerindeki Türkler, onun yanında. Bu Azerbaycan’ın yanında olmakla birlikte, Ermenistan’da yaşayan Ermeniler’e karşı düşman da olmayı gerektirmiyor. Orada işgalci Ermeni ordusunu düşman olarak görüp, onlara karşı savaşıp hakkını almak farklı bir şeydir. Ancak sivil Ermeniler’e karşı tutum almak ya da onları düşmanlaştırmak bence yanlıştır. Türk olmak demek, ahlaklı olmak demektir. Türkler savaşırken bile ahlakını, hukukunu her zaman koruyan bir ulustur. Türkler’i ayakta tutan da bu ahlakıdır. Uzun yıllardır beri böyle. Savaşmayı bildiği gibi ahlaklı olmayı da en iyi bilen bir ulustur. O yüzden bizim tarihimizde utanılacak hiçbir şey olmamıştır. Batı tarihi kendi toplumlarına bile nasıl soykırımlar, nasıl eziyetler yapmışlar. Türklerin toplumlarında böyle bir şey söz konusu değildir. Türkiye’de Ermenistan’a karşı verilen mücadele sırasında içimizde yaşayan Ermenilere karşı onların sağlıklarına, güvenliklerine ve iş yerlerin zarar getirecek hiçbir davranışta bulunmamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

‘ERMENİ VATANDAŞLARIMIZ ÜZERİNDEN KAOS PEŞİNDELER!’

YARAR: F-16 PROVOKASYONUNDAN DAHA BÜYÜĞÜ, ERMENİ VATANDAŞIMIZIN SALDIRIYA UĞRAMASIDIR!

Mete Yarar ise, "Türkiye’de zaman zaman yanıldığımız ve yanılgı içine düştüğümüz konular var. Bunlardan bir tanesi de İsrail ile ilgili bir sorun çıkar, Türkiye’de yaşayan Yahudi vatandaşlarımızla ilgili anında söylemler çıkar. Bizim derdimiz siyonizm mi? Ne bir dinle ne bir mezheple ne de bir etnisiteyle bir sorunumuz olamaz. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve bu ülkeye sevgiyle, vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesi eşit yurttaş olarak görüyorum. Benim milliyetçilik anlayışım, Atatürk milliyetçiliği. Atatürk milliyetçiliği içerisinde ne din, ne mezhep, ne de bir etnisite var. Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık bağıyla bağlı olan insanları kasteden bir bağdan bahsediyoruz. O nedenle kendinizi isterseniz Atatürkçü olarak, isterseniz milliyetçi olarak, isterseniz vatansever olarak nitelendirin. Bu üç söylemin içinde de bir ırkçılık, mezhepçilik veya din tercihi olan bizim için bu üçünün de ortak noktası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktadır. Zaman zaman bir yerde oturduğumuzda sohbet ederken çok farklı dinden, mezhep gruplarından insanlarla bir araya geliyoruz. İnanın ben onların Türkiye’yi ne kadar çok sevdiklerini ve bağlılık duyduklarını biliyorum. Türkiye’den başka bir yerde yaşamak istemediklerini de biliyorum. Burası onların vatanı. Din tercihi başka bir şeydir, vatan başka bir şeydir. Burayı o kadar çok seviyorlar ki, ben az seviyorum o çok seviyor gibi bir kavram üzerinden gitmek büyük bir yanılgı. Osmanlı’yı Osmanlı yapan, devleti devlet yapan ve herkesin beraber yaşayabileceği adaletli bir ülke kurmak. Adaletli ve vicdanlı ülkeler kurarsanız ayakta kalırsınız. Ermenistan’ın F-16 vuruldu provakasyonundan daha büyük bir şey, Türkiye’deki herhangi bir Ermeni vatandaşımızın saldırıya uğramasıdır. Açıkçası Ermenistan’ın yapmak isteyeceği bir şeydir. Hepimize düşen vatandaşlık görevi, tam tersine bunun etrafında çember olarak engellemeye çalışmaktır. Bu bırakın provakasyonu engellemeyi, bizim yapmamız gereken bir şey. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan birisinin herhangi bir saldırıya uğramasını engellemek zaten bizim vatandaşlık görevimiz olmalı." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘ERMENİ VATANDAŞLARIMIZ ÜZERİNDEN KAOS PEŞİNDELER!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Azerbaycan Ermenistan Türkiye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.