Ermeni teröristi Dağlık Karabağ'a gönderdiler!

Türkiye ve Azerbaycan’ın yakınlaşması, Ermenistan ile PKK/PYD’nin işbirliğini ortaya çıkardı. Barış Pınarı Harekatı başlamadan önce Fırat'ın doğusunda kurulan “Nubar Ozanyan” adlı ermeni terör örgütünün, işgal altındaki Dağlık Karabağ’a gönderildiği öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye, içeride ve sınırları ötesinde bulunan terörle mücadelesine devam ediyor.

ERMENİSTAN,PKK/PYD’DEN ÖZEL EĞİTİMLİ TERÖRİST ALMIŞTI

Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ’ı yıllardan beri işgal altında tutan Ermenistan’ın, PKK/PYD’den canlı bomba ve gerilla savaşında özel eğitim almış yaklaşık bin kişilik terörist grubu aldığı ortaya çıkmıştı.

Türkiye ile Azerbaycan'ın yakınlaşması ve ortak tatbikat yapması, Ermenistan’ı rahatsız etti. Türkiye’nin düşmanları ile işbirliği yapmayı alışkanlık haline getiren Ermenistan’ın, bu kez bölücü terör örgütü PKK ile işbirliği yaptığı anlaşıldı.

ERMENİSTAN İRAN ESKİ BÜYÜKELÇİSİ PKK’NIN PLANINI DEŞİFRE ETMİŞTİ

Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ’da, PKK’lı teröristlerin yerleştirildiği ortaya çıkmasını Cairo24 haber ajansı haber yapmıştı. Ermenistan'ın Iran eski Büyükelçisi Grachya Poladyan'ın, PKK'lı teröristlerin Karabağ'a giden rotasına ilişkin hazırladığı bir planı yayınladı. Eski Büyükelçi, İran’ın Ermenistan eski büyükelçisi, PKK teröristlerinin Karabac'a yerleştirildiğini söylemişti.

PKK/PYD İŞBİRLİĞİNDE İKİNCİ AŞAMAYA GELİNDİ

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Barış Pınarı Harekatı başlamadan önce Fırat'ın doğusunda kurulan “Nubar Ozanyan” adlı ermeni terör örgütü, işgal altındaki Dağlık Karabağ’a gönderildiğinin belirlendiği ifade edildi.

PKK/PYD’NİN ERMENİ TABURU NEDEN KURULDU?

Bölücü terö örgütü PKK/PYD, uluslararası kamuoyunun dikkatini Suriye’ye çekmek için sözde “Ermeni Taburu” kurmuştu. MİT, taşeron örgütün Kandil’den gelen teröristlerden oluşturulduğunu belirlemişti.

Ermeni teröristi Dağlık Karabağ'a gönderdiler!

ERMENİ TERÖR ÖRGÜTÜN ADI NEREDEN GELİYOR?

Nubar Ozanyan veya takma adı ile Orhan Bakırcıyan, Türkiye doğumlu Türkiye Ermenisi TİKKO militanı terörist. Grup için birkaç ihtilafla mücadele ederken sonunda Rakka Muharebesi sırasında girdiği çatışmada öldürülmüştü.

ASALA VE PKK’DAN SONRA ERMENİ TABURU OLUŞTURULDU

1970'li yıllarda ASALA, 1980'li yıllardan itibaren de PKK terör örgütünü piyasaya süren Türkiye karşıtı emperyal güçler, bu kez PKK/PYD içine odaklanmış yeni bir mikro terör örgütünü devreye soktu.

PYD'nin Ermeni kolu olarak kurgulanan sözde Nubar Ozanyan Taburu adlı bu örgüt adını, 2017'de öldürülen terörist Ozanyan'dan alıyor. Örgüt, PKK/PYD güdümündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı teröristlerden oluşuyor.

PYD'nin ABD'den aldığı desteği güçlendirmek üzere uluslararası kamuoyunun dikkatini Suriye'ye çekmek için kurduğu bu yapının kuruluşu, organizasyon şeması ve planları Türkiye tarafından tespit edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kaynaklarına göre bu yapı içinde, 40-50 civarında silahlı unsur barındırıyor. PKK/PYD'nin bu sözde taburu 'Ermeni soykırımı' propagandaları ve 'SDG'nin bölgedeki tüm azınlıkları temsil ettiği' söylemlerini işlemek için kullandığı gelen bilgiler arasında.

2019 yılında kurulan Nubar Ozanyan Taburu ASALA Terör Örgütü'nü kendisine öncü olarak kabul ediyor.

PYD içinde bir mikro örgüt gibi kurgulanan bu tabur, kurulma hedefini; 'sözde Ermeni soykırımı üzerinden uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek, SDG'nin kazanmalarını sonuna kadar müdafaa etmek ve Ermeni halkını, dilini ve kültürünü korumak' şeklinde tanımlıyor.

Örgüt içindeki silahlı unsurların büyük çoğunluğu, Ermeni olmayan, bölgenin yerel halkıyla da bağlantısı bulunmayan, PKK/KCK-PYD/YPG'ye bağlı terörist unsurlardan oluşuyor. Yani sözde Ermeni meselesi için kurulmuş yapılanmada Ermeni yok. Ayrıca tabur içinde bünyesindeki unsurlar içerisinde tamamı YPG/YPJ'de faaliyet göstermiş kadın teröristler de yer alıyor.
Sözde taburun komutanlığını TKP/ML yanlısı Marksist/Leninist görüşleri ile tanınan Monte Vartanyan, yardımcılıklarını ise Nubar Melkonyan ile Masis Mutanyan yürütüyor.

Ermeni teröristi Dağlık Karabağ'a gönderdiler! ile ilgili etiketler PKK Nubar Ozanyan ermeni terör örgütü pkk/pyd
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.