Ermeni Soykırımını hangi ülkeler resmen tanıyor? 1915 Olaylarını kaç ülke soykırım olarak tanıyor?

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını resmen soykırım olarak tanıdıklarını açıklamaları sonrası dünyanın ve Türkiye'nin gündemi değişti. ABD tarihinde ilk kez bir başlan resmen Ermeni Soykırımı ifadesini kullandı. Türkiye'nin 1915 Olayları adını verdiği olayı Soykırım olarak tanıyan kaç ülke var?

Ermeni Soykırımını hangi ülkeler resmen tanıyor? ABD Başkanı Joe Biden 1915 olaylarını soykırım olarak ifade eden tarihte ilk ABD başkanı oldu. Daha önceki ABD başkanları bu durumu "büyük felaket", "tarihin karanlık dönemi" gibi ifadelerle açıklıyordu.

ERMENİ SOYKIRIMINI HANGİ ÜLKELER RESMEN TANIYOR?

Ankara’nın 1915 Olayları diye tanımladığı Osmanlı İmparatorluğu’undaki yüz binlerce Ermeni vatandaşın zorunlu göçe tabi tutulmasını "soykırım" olarak resmen kabul eden ülke sayısı ise 31.

Bugün "Ermeni soykırımı"nı resmen tanıyan ülkeler: Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kıbrıs Rum Yönetimi, Çekya, Ermenistan, Fransa, Yunanistan, İtalya, Libya, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Hollanda, Paraguay, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Suriye, Vatikan, Venezuela, Uruguay.

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarını "Ermeni Soykırımı" olarak resmen tanıdı., ABD tarihinde ilk kez bir başkan resmi olarak "Ermeni Soykırımı"nı tanımış oldu.

Biden’den önceki ABD başkanları, 24 Nisan’da, 1915 olayları için “Ermeni soykırımı” yerine, “felaket” veya “tarihin karanlık dönemi” gibi ifadeler kullanıyordu.

Bir Soykırımı Kabul Etmek ya da Etmemek - İndigo Dergisi

Birleşik Krallık'ın parçaları olan Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da soykırımı tanıyor ancak İngiltere henüz bu yönde resmi bir açıklama yapmadı.

İspanya'da da Bask Parlamentosu soykırım olarak tanımlayan bir deklarasyon yaptı. Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaleti de 1915 olaylarını bir soykırım olarak kabul ediyor.

Ermeni Soykırımını hangi ülkeler resmen tanıyor? 1915 Olaylarını kaç ülke soykırım olarak tanıyor? ile ilgili etiketler Ermenistan Ermeni ABD ermeni soykırımı 1915 olayları Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.