Ermeni Mutfağının Biricik Mezesi Topik Tarifini Bir De Evde Deneyin! Topik Nasıl Yapılır?

Ermeni mutfağının en meşhur mezelerinden Topik, nohut ve tahinin mükemmel bir karışımıdır. Meyhanelerde de bulunur ancak iyisine denk gelmek gerekir. Ermeni nüfusunun yoğun olduğu yerlerdeki mezecilerden temin edilebilir. MasterChef yarışmasında bireysel dokunulmazlık oyununda da tarifi yapılan Topik mezesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Topik mezesi Ermeni toplumunda bilinen mezelerden birisidir. Nohut, tahin, soğan ve patatesin başrollerini oynadığı bu muhteşem lezzet, bu akşamki MasterChef yeni bölümünde de bireysel dokunulmazlık oyununda yarışmacıların da tezgahındaydı. Ermeni Mutfağının Biricik Mezesi Topik Tarifini Bir De Evde Deneyin! Topik Nasıl Yapılır?

Topik mezesi lezzetine bir şans da evde verin. Bu farklı tadı sevdiklerinizle paylaşın. İşte Tarifi...

TOPİK TARİFİ

İç harcı için: 1 kg. soğan
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay bardağı tahin

Topik nedir, nasıl yapılır? Ermeni mezesi topik tarifi ve yapım aşamaları

Dışı için:

1 adet patates
300 gram haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı tuz

İlk önce soğanlarımızı bir tavaya koyup üzerine tuz ve şekeri ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz soğanların rengi donene kadar.

Kuş üzümünü fıstığı da ekleyip 1-2 dk daha çevirelim ve 1 bardak su koyup kapağını kapatalım ve haşlanmaya bırakalım haşlanıp pişen soğanlarımıza yarım su bardağı tahini ekleyelim ocaktan alalım.

Nohutların kabuklarını çıkarp haşlanmış patatesleri de ekleyin. Püre eziciyle yada rondadan geçirin. Üzerine yarım su bardağı tahini tuzu ekleyip hamur haline getirin. ve 5-6 parçaya ayırın.

Streç filmi iki kat yapıp parçalara ayırdığımız hamurları tek tek avuç içimiz kadar parmaklarımızla açalım ve içine soğan harcımızı koyup streç yardımıyla top şeklini verelim üzerine isteğe göre limon suyu ve tarçın ekleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

Ermeni Mutfağının Biricik Mezesi Topik Tarifini Bir De Evde Deneyin! Topik Nasıl Yapılır? ile ilgili etiketler Topik Mezesi MasterChef
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.