Ermeni iş adamı Karabağ'ın intikamını almak için Kiev'de kumpas kurdu!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan Dağlık Karabağ savaşı sona erdi. Ancak Ermenilerin intikam saldırılarının devam ettiği ortaya çıktı. Dağlık Karabağ'da bordo bereli olarak savaşan ve yaralanarak gazi olan Mısır Kasımlı ve yakın arkadaşı Suphan Guliyev'e, akraba ziyareti için gittikleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Ermeni işadamı Arsen Borisovig Avakyan tarafından, uyuşturucu suçlaması ile tuzak kurulduğu anlaşıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan, 30 yıl boyunca Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ'ı, 10 Eylül 2020 yapılan anlaşma ile yeniden kazandı. Karabağ Savaşı, 44 gün sürdü ve 10 Kasım 2020'de Ermenistan, yenilgisini kabul eden bildiriye imza atınca sona erdi. Azerbaycan ordusu, 44 günde 5 şehir, 4 kasaba ve 286 köyü işgalden kurtardı, imzalanan bildiri gereği Ermenistan ordusu Kelbecer, Laçin ve Ağdam illerini terk etmek zorunda kaldı.

Ermeni iş adamı Karabağ'ın intikamını almak için Kiev'de kumpas kurdu!

Mısır Kasımlı 

AZERBAYCANLI KAHRAMAN GAZİYE UKRAYNA'DA ERMENİ TUZAĞI!

Azerbaycan-Ermenistan savaşında, bordo bereli olarak savaşan ve yaralanarak Gazi olan Mısır Kasımlı'nın, Ukrayna polisi tarafından geçtiğimiz aylarda haraç ve soygun suçlamalarıyla alıkonuldu. Kasımlı'nın Ermeni Diasporası'nın etkin üyesi olan Ermeni asıllı işadamı Arsen Borisoviç Avakov’un (Avakyan) yönlendirmesi ile annesi Ermeni, kendisi İspanya ve İngiliz vatandaşı Muhammed Ali Atcha, delili ve ispatı olmadığı öğrenilen suçlamalarıyla yanın da bulunan arkadaşı Suphan Guliyev ile beraber tutuklandıktan sonra, Kiev'de cezaevine konulduğu öğrenildi. Gazi Kasımlı'yı Dağlık Karabağ'dan beri takip ettiği ifade edilen Ermeni iş adamı, kendisine yönelik haraç ve soygun girişiminde bulunulduğunu ileri sürerek şikayetçi olduğu anlaşıldı.

Ermeni iş adamı Karabağ'ın intikamını almak için Kiev'de kumpas kurdu! - Resim : 2

Arsen Borisoviç Avakov (Avakyan)

AVUKAT REFİYEVA: SUÇLAMALARIN VE İDDİALARIN HİÇ BİR DAYANAĞI YOK!

Kasımlı'nın avukatı Aygül Refiyeva, söz konusu suçlamaların hiçbirinin dayanağının olmadığını açıkladı. Yine Ukrayna Azerbaycanlıları Birleşmiş Diyasporası Başkanı Hikmet Cavad, Kasımlı'nın başka bir mahkemeye sevki için talepte bulunduklarını ancak mevcut mahkemenin buna izin vermediğini söyledi. Mısır Kasımlı ile birlikte yakın arkadaşı Suphan Guliyev'in de, aynı suçlamalarla Ukrayna'da tutuklu bulunduğu kaydedildi.

MISIR KASIMLI VE ARKADAŞI SUPHAN GULİYEV NEDEN TUTUKLU?

Dağlık Karabağ gazisi Kasımlı'nın avukatlarının SuperHaber'e anlattığına göre, Mısır Kasımlı ile bir arkadaşı Kiev'de bir kafede otururlarken yanlarına hiç tanımadıkları bir kaç yabancı yanaşıyor. Bu kişiler Kasımlı ile tanışmak istediklerini söylüyorlar. Kasımlı ise bunun nedenini merak ediyor ve gelen kişileri tersliyor. Ancak gelen kişi Kasımlı ile tanışmakta ısrar ediyor. Bu terslemesin ardından gelen kişi ve yanındakiler, Kasımlı ile yanında bulunan arkadaşından habersiz, onların hesabını ödeyerek kafeden ayrılıyor. İkili hesap ödemeye gittiklerinde yanlarına gelen kişinin hesabı ödediğini öğreniyorlar. Gazi Kasımlı ile arkadaşı Suphan Guliyev dışarı çıktıklarında ise, yanlarına gelen tanımadıkları kişinin kendilerini beklediğini görüyorlar. 

Ermeni iş adamı Karabağ'ın intikamını almak için Kiev'de kumpas kurdu! - Resim : 3

İSPANYOL ASILLI İNGİLİZ VATANDAŞI ERMENİ İŞ ADAMI ISRAR EDİYOR!

İddiaya göre Ermeni asıllı İspanyol ve İngiliz vatandaşı olduğu belirtilen Arsen Borisovig Avakyan'ın yönlendirdiği Muhammed Ali Atcha, Kasımlı ve arkadaşına ısrarla kendisini bulunduğu otele bırakmalarını istiyor. Bunu kabul eden Kasımlı ve arkadaşı Guliyev'e, arabaya binen Avakyan adlı kişi yolda, onlara çok zengin bir iş adamı olduğunu, uyuşturucu ticareti de yaptığını, Kasımlı ve arkadaşı gibi "yiğitler" aradığını söyleyerek onlara iş teklifinde bulunuyor. Durumdan şüphelenen Kasımlı, Avakyan adlı bu kişiyi  bir kez daha tersliyor ve sonra da arabadan indiriyor. 

GAZİ KASIMLI'YA DAĞLIK KARABAĞ İNTİKAMI İÇİN TUZAK KURULDU!

SuperHaber'in elde ettiği bileğilere göre, bu olayın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, Kasımlı ve Guliyev, haklarında suç duyurusu olduğu gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınıyor. Kasımlı ve Guliyev'e avukatlarının anlattıklarına göre, hakkında çeşitli asılsız suçlamalar olan Azerbaycanlı kahraman Gazi Kasımlı'yı, Dağlık Karabağ savaşından tanıyan Ermeni Diasporası tarafından kurulmuş bir tuzak söz konusu olduğu vurgulanıyor.

Ermeni iş adamı Karabağ'ın intikamını almak için Kiev'de kumpas kurdu! - Resim : 4

Gazi Mısır Kasımlı'nın madalyaları

SESİNİ TÜRKİYE'YE DUYURMAYA ÇALIŞIYOR!

Öte yandan, Dağlık Karabağ Savaşı'nda, Ermeni ordusuna karşı kahramanca savaştığı bilinen ve İlhan Aliyev tarafından madalya ile ödüllendirilen Gazi Mısır Kasımlı ile arkadaşı Suphan Galiyev, cezaevinden seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan hayranı olduğu bilinen Mısır Kasımlı ile arkadaşı Suphan Galiyev, suçsuz olduklarını ve Dağlık Karabağ'ın intikamının alınması için, Ermeni Diasporası destekçisi işadamı Avakyan tarafından kurulan tuzak ile cezaevin de olduklarını ispatlamaya çalışıyorlar. Kasımlı ve Guliyev, Azerbaycan medyası ile birlikte Türkiye medyasında da, başına gelen büyük tuzağın bilinmesini istiyor.

Ermeni iş adamı Karabağ'ın intikamını almak için Kiev'de kumpas kurdu! ile ilgili etiketler Ermeni Azerbaycan Ukrayna Kiev
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.