Ermeni birlikleri geri çekildi!

Azerbaycan ordusunun çatışmaların devam ettiği temas hattında Ermeni noktalarına başlattığı karşı saldırı devam ediyor. Savunma Bakanlığı yaptığı son açıklamada Ermenistan ordusuna ait 1 tankın ve 10 askerin vurulduğunu duyurdu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında başlayan çatışmalar 28-29 Eylül gecesi, tüm cephe hattı boyunca şiddetli bir şekilde devam etti.

Bölgeden edinilen son dakika bilgisine göre: Sabah 07.00-08.00 saatleri arasında ön cephenin Fuzuli-Cebrayil yönünde Ermeni birliklerinin dört tankı daha imha edildi. 

 

FUZULİ-CEBRAYİL VE AĞDARA-TERTER'İ GERİ ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Ermeni ordusunun, Fuzuli-Cebrayil ve Ağdara-Terter yönlerinde kaybettiği mevzileri geri kazanmak için defalarca karşı saldırıda bulunduğu ve bütün girişimlerin Azerbaycan ordusu tarafından engellenerek düşmanın geri püskürtüldüğü açıklandı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Kelceber'den de güzel haberler geldiğini belirtti.

3. MARTUNİ MOTORLU PİYADE ALAYI YOK EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Hizmeti Başkanı Albay Vagif Dergahlı, yaptığı açıklamada, "Ermeni silahlı kuvvetlerinin işgal ettiği Hocavend bölgesinde konuşlu 3. Martuni motorlu piyade alayı darmadağın edildi" ifadesini kullandı. İnsan ve askeri teçhizat kaybına uğrayan düşman alayının tamamen imha edildiğini ifade eden Dergahlı, düşman ordusunun komutanlığının herkesi ölü ve yaralıların tahliyesine yardım etmeye çağırdığını aktardı.

AĞIR KAYIPLAR VERİP GERİ ÇEKİLDİLER

Gece boyunca Madagiz'den Ağdara yönüne hareket eden Ermeni ordusuna ait zırhlı araçlardan oluşan konvoy ve onlara destek veren bir topçu bataryası, Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin uçakları ve bu yönde bulunan Azerbaycan askeri birlikleri tarafından imha edildi.

Ayrıca açıklamada, sabah saatlerinde cephenin Fuzuli-Cebrail yönünde hareket etmeye çalışan bir tank, bir araç ve 10 Ermeni askerinin Azerbaycan ordusuna ait topçu birlikleri tarafından açıklan ateşle vurulduğu belirtildi.

 Şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirten yetkililer çatışmalarda Ermeni birliklerin ağır kayıplar verdiğini ve geri çekilmek zorunda bırakıldığını aktardı.

AJANSLAR

Ermeni birlikleri geri çekildi! ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Çatışma Saldırı savunma bakanlığı Tank fuzuli

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.