Erman Toroğlu'dan Şenol Güneş'e... "Takımı değil, 85 milyonun sinirlerini oynattın!"

Erman Toroğlu: "Hani benim eski bir yönetmenim vardı ya "Oynatalım Uğur", sana onu gönderseydim, senden daha iyi oynatırdı takımı. Sen 85 milyonun sinirlerini oynattın, beyinlerini oynattın. 85 milyon bizim, 10 milyon da Azeriler. 95 milyon Türk'ün sinirlerini oynattın!"

A Milli Takım'ın EURO 2020'deki korkunç performansının ardından teknik direktör Şenol Güneş tartışılmaya devam ediyor. Ay-Yıldızlılar'ı 24 takım arasında 24. yapan ancak istifa etmeyi hiç düşünmeyen tecrübeli çalıştırıcı, Erman Toroğlu'nun eleştirilerinden nasibini aldı.

Sabah gazetesi yazarı Toroğlu bugünkü köşesinde, "Hani benim eski bir yönetmenim vardı ya "Oynatalım Uğur", sana onu gönderseydim, senden daha iyi oynatırdı takımı. Sen 85 milyonun sinirlerini oynattın, beyinlerini oynattın. 85 milyon bizim, 10 milyon da Azeriler. 95 milyon Türk'ün sinirlerini oynattın" yazdı.

SORUMLULUK SENDEYSE İSTİFA ET

"Üç maçta iğrenç futbol, rezil futbol… Bunun mimarı ve kahramanı Şenol Güneş. Utanmadan, sıkılmadan basın toplantısında diyor ki gazetecilere "Ben size hesap vermem." Şenol, o basın olmasaydı sen oralarda olur muydun? Önce kendini inkâr ediyorsun zaten. Sahada futbolcularını inkâr ettiğin gibi. Çok iyi bir para kazanıyorsun bu işten. Bana sorsan bir vatandaş olarak helal eder miyim? Sonuna kadar hayır. Helal olmasın sana. Çıkıyorsun, "Sorumluluk bende" diyorsun. Sorumluluk sendeyse istifa et. Bak Şenol! Kore-Japonya, Dünya Kupası'nda gri elbise giydin uğurlu geliyor diye, şimdi yine gri giydin, sonuç hüsran oldu. Demek ki takım elbise ile olmuyor. Mustafa Sandal'a şarkı yaptırdın uğurlu geliyor diye, o da para etmedi! "

Erman Toroğlu'dan Şenol Güneş'e... "Takımı değil, 85 milyonun sinirlerini oynattın!"

TÜRK FUTBOLUNU DÜNYAYA REZİL ETTİN 

"Bak Şenol! Bu Milli Takım kadrosundaki oyuncuların çoğu Avrupa'da oynuyor. Onların hocalarının kafa yapıları, oyun görüşleri çok farklı. Seninki biraz eskide kalmış. Şu Milli Takım'ı yalnız sen değil herhangi bir Türk hoca çalıştıramaz. Yabancı lazım. Bizim Milli Takım'da iyi bir kumaş var. Ama sen bu kumaşı perişan ettin. Yırtık pırtık bir kumaşla Türk futbolunu dünyaya rezil ettin. Fransa'da şampiyon olan takımda oyuncularımız var, Juventus'ta, Milan'da, İngiltere'de var ama sen yoksun Güneş."

EEE ŞENOL GÜNEŞ ÖĞRETMEN...

"Biz biraz fazla tarihimizle yaşıyoruz. Kore'de dünya 3.'sü olduk. Ama kimse şunu düşünmedi; o takımın iskeleti Galatasaray'dı. Yabancıların yerine en iyi 3-4 Türk oyuncuyu monte ettik ve 3'üncü olduk. Ammaaaa bir tane Avrupa takımıyla oynamadan 3. olduk. İşte görüyoruz Almanya'yı, İtalya'yı, Fransa'yı, boş verelim. Galler'e İsviçre'ye ne diyeceksin Şenol?"

"Yahu arkadaşlar, İtalya Milli Takımı'nın hocası, bazı futbolcular, Galler'in hocası ve futbolcuları hakeza İsviçreliler, "Türkiye'nin zaaflarını biliyorduk, ona göre oynadık, kazandık" diyorlar. Yani onlar derslerine çalışmışlar. Bizim zayıf taraflarımıza sahada çalışıp duman ettiler. Bizim Şenol dersine hiç çalışmamış. Bırakın önlem almayı, onların zaaflarına karşı etkili olabilecek bir plan da yapmamış. Eee Şenol Güneş öğretmen... Öğretmenler, öğrencilerine ders çalıştırırken sosyal yönden de ders vermeliler. Onları hayata çok yönle hazırlamalılar."

TABELA KALDIRANLARA BİLE PRİM VERİLMİŞ

"Bir gün TFF'den birini gördüm pandemi başlayalı epey olmuştu. "Şenol Güneş hiç gözükmüyor" dedim. "Evden çıkmıyor" dediler. Doğru korunacaksın Şenol ama pandemiden de bu kadar korkup hayatla biraz iç içe olmazsan futboldan da korkarsın, rakipten de korkarsın. İnanılmaz korunan çok arkadaşım virüse yakalandı. Korkunun ecele faydası yok Şenol Güneş. Maçlardan sonra öyle cümleler kurdun ki anlamak mümkün değil. Bu Milli Takım finallere giderken bayağı bir prim almış. Duyduğuma göre yanda tabela kaldıranlara bile prim verilmiş. Alacaksınız. Kazandıkça alacaksınız. Hakkınız. Ama kaybettiğiniz zaman da bedelini ödeyeceksiniz. O da bizim hakkımız Şenol."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Erman Toroğlu'dan Şenol Güneş'e... "Takımı değil, 85 milyonun sinirlerini oynattın!" ile ilgili etiketler Şenol Güneş Erman Toroğlu EURO 2020 A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.