Erken seçim kapıda (mı?)

Prof. Dr. Emre Alkin, yenilenen İstanbul seçiminin sonuçlarını ve sonrasında ortaya çıkan siyasi tabloya dair öngörülerini SuperHaber'e değerlendirdi.

"İstanbul seçimi bir kez daha yapıldı ve tahmin edildiği gibi sonuçlandı. Ülkeye hayırlı uğurlu olsun. Sanıyorum bizi bir seçim daha bekliyor. Erken bir genel seçim." diyen Prof. Dr. Alkin, "İktidar partisinin ve Cumhur İttifakının Türkiye'nin önde gelen büyük metropollerinde belediye başkanlıklarını kaybetmiş olması, her fırsatta seçim çağrısı yaparak oylarını artırmaya çalışan MHP Lideri Devlet Bahçeli'den yeni bir hamle beklememize sebep oluyor." ifadelerini kullandı. 

Erken seçim kapıda (mı?)

İşte Emre Alkin'in değerlendirmeleri:

"Her ne kadar "erken seçim bahsi açmak yanlıştır" dese de, daha önceki tecrübelerimizden biliyoruz ki, bu söylemler anında değişebiliyor. Ancak bazı komplikasyonlar da var elbette.

Muhtemelen bir kabine revizyonu ve seçim kaybedilen illerde ciddi bir teşkilat yapılandırılması olacak. Bu revizyonlar sona ermeden girilen bir seçim iktidar partisi için dezavantaj olacaktır ancak, muhtemel erken seçim kararının çok fazla uzatılmadan açıklanacağını tahmin ediyorum.

Sebeplerini bir kere daha arz edeyim:

- İstanbul Seçimleri Merkez Sağın ve Merkez Solun, Cumhur İttifakı karşısında bloklaşmaya başladığını gösteriyor

- İktidar Partisi'nin ve Cumhur İttifakı'nın hala güçlü olduklarını göstermeleri gerekiyor

- Sürekli kazanan bir ekibin kaybetmesi ekip içinde bölünmeler yaratabilir, erken seçim yeni bir odaklanma getirebilir

- Muhalefet Bloğunun İstanbul'u kazanması erken seçim konusunda sürekli iktidarı sıkıştırmasına yol açacaktır

- İstanbul'daki seçimde oluşan tarihi fark seçmenlerin bakış açısında önemli bir değişim yaratacaktır

- Ekonomik sıkıntılar giderek artarken seçmenin iradesine bir kere daha başvurmak düşünülebilir.

Yukarıda bahsettiğim maddelere daha birçok madde eklenebilir. Ancak ben bu seçimden önce de "ufukta erken seçim var" diye yazmıştım. Bu seçim sonuçları bizleri ister istemez tekrar sandık başına götürecek.

Elbette, Türkiye yenilenen İstanbul Seçimleriyle büyük bir zaman kaybı yaşadı. Eğer o şekilde tescil edilseydi, yine bir erken seçim ihtimali olurdu ama bu sefer çok ciddi bir seçenek olarak karşımızda duruyor." / SuperHaber

Erken seçim kapıda (mı?) ile ilgili etiketler AK Parti İstanbul MHP Devlet Bahçeli seçim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.