Erken seçim isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu neyi hedefliyor?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylarını belirlememelerine rağmen erken seçim çağrılarına devam ediyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısının arkasındaki hedefleri kaleme aldı. Selvi, Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerini kontrol altına almak istediğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 2023 yılının haziran ayında yapılacağını açıklamasına rağmen, henüz Cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen muhalefet erken seçim isteğini dile getirmeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun erken seçim için bastırmasının arkasında olan nedenlerle ilgili kulislerden yeni bilgiler geldi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun erken seçim hedeflerini bugünkü köşe yazısında kaleme aldı.

Selvi, Kılıçdaroğlu'nun erken seçim baskısıyla milletvekillerini kontrol altında tuttuğunun altını çizerek, "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı gerilettikten sonra kendi ismini tartışmasız olarak kabul ettirmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin "Erdoğan kasımda erken seçim için ne dedi" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Peki Kılıçdaroğlu, kasımda erken seçimi nereden çıkardı?

Çünkü bir süredir CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun tarih vererek kasımda erken seçim olacağını söylediği konuşuluyor. MYK’da da gündeme gelmiş. Kılıçdaroğlu yakın çevresine de söylüyormuş. 6 Kasım veya 27 Kasım’da seçime gidilmesini bekliyormuş.

GEREKÇESİ NE?

CHP’liler erken seçim için bilinen gerekçeleri sıralıyorlar. Yaz mevsimi nedeniyle fiyatların gerilemesi, asgari ücrette iyileştirme, memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında enflasyon farkının verilmesi, enflasyon endeksli süper bonoların çıkarılması, Suriye’de PKK-YPG’ye yönelik operasyon gibi.

KILIÇDAROĞLU’NUN HEDEFİ

Ama 6 ya da 27 Kasım’da erken seçim derken Kılıçdaroğlu’nun gerekçeleri farklı. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı için kasımda erken seçim kozunu masaya sürüyor.

Kılıçdaroğlu’nun iki hedefi var.

1- Erken seçim baskısıyla milletvekillerini kontrol altında tutuyor. Erken seçime gidecek bir partide hiçbir milletvekili genel başkanı ile ters düşmez.

2- Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı gerilettikten sonra kendi ismini tartışmasız olarak kabul ettirmek istiyor.

TAKVİM NASIL?

Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ekibin bir takvimi var. İmamoğlu ve Yavaş’ı denklem dışına itebilmek için haziran sonu ya da temmuz başında yani Kurban Bayramı’ndan önce veya hemen sonra Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmek.

Böylece Kurban Bayramı niyetine İmamoğlu ve Yavaş’ı siyasi kurban vermek.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Erken seçim isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu neyi hedefliyor? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Abdulkadir Selvi erken seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.