Erkeklerin kabusu bağırsak delinmesine yol açabilir...

Kasık fıtığı ameliyat olmayanlarda bağırsak delinmesine yol açabiliyor

Kasık fıtığının erkeklerde kadınlara oranla 20 kat fazla görülüyor. Bu rahatsızlık uzun süre bekleyip ameliyat olmayanlarda bağırsak delinmesine kadar giden ciddi sorunlara yol açabiliyor.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, kasık fıtığının en önemli şikayetinin şişkinlik olduğunu, bazılarının ise herhangi bir şikayetle dahi ortaya çıkmadığını söyledi. Bazı kasık kanalı fıtıklarının erkeklerde testis torbasına indiğini belirten Tekin, "Ele gelen ve gözle görülen şişkinlik özellikle ayaktayken, ıkınırken, öksürürken daha belirgin olup çoğu yatmakla veya uzanmakla kaybolurlar. Beraberinde ağrı, gaz, şişkinlik ve yanma olabilir. Bazı kasık kanalı fıtıkları erkeklerde testis torbasına iner ve torbalarda şişlik ve sertliğe neden olur. Hatta uzun süre bekleyip ameliyat olmayanlarda bu torbaların içinde ince bağırsaklar da bulunabilir. Bu bağırsaklar sıkışıp boğulabilir ve bağırsak delinmesine kadar giden ciddi problemlere yol açabilir" dedi.


'SPORA İKİ AY ARA VERİN'

Kasık fıtığının direkt veya indirekt olmak üzere iki çeşit olduğunu, açık ve kapalı yöntemle ameliyatının yapılabildiğini söyleyen Tekin, "Ameliyatlarda büyük çoğunlukla yama dediğimiz bir sentetik mesh yerleştirilir. Laparoskopik denilen kapalı ameliyatta ise, göbek ve altına açılan 3 adet küçük delikten girilerek yapılır ve açık ameliyata göre daha konforlu, ağrısız ve işe dönüş daha erkendir. Hatta hastalar aynı gün taburcu olup ertesi gün işine dönebilmektedir. Özellikle çift taraflı kasık fıtıklarında kapalı ameliyat tercih edilmelidir. Ancak daha önce alt karın bölgesinde ameliyat geçirilmişse, fıtık boğulmuş ve aşırı büyükse, daha önce prostat ameliyatı geçirilmiş ise açık ameliyat tercih edilir. Her iki ameliyatında süresi ortalama 30-45 dakika arasındadır" diye konuştu.
Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Mehmet Tekin, kasık fıtığı ameliyatından sonra ağırlık kaldırma gerektiren sporlara iki ay ara verilmesi gerektiğini, ağır işte çalışanların da yük kaldırmaması gerektiğini vurguladı.

Erkeklerin kabusu bağırsak delinmesine yol açabilir... ile ilgili etiketler Kasık fıtığı bağırsak delinmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.