'Erkek ordu mensupları makyaj yapabilecek'

Yeni Zelanda Kraliyet Donanması, kılık-kıyafet yönetmeliğine dair hazırladığı rehberde, erkek ordu mensuplarının istemeleri halinde makyaj yapmasının yolunu açtı.

NewsHub'ta yer alan habere göre; orduda görev yapan tuğamiral David Proctor, Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri, 1 Kasım 2019 itibariyle Kraliyet Donanması’ndaki personelin bakım ve görünümüne yönelik rehberin güncellendiğini doğrulayabilir. Bu değişiklikler, Kraliyet Donanması’nın erkek ve kadın personel arasında görünüm ve bakım açısından bir fark görmediğini yansıtıyor” dedi.

Proctor, donanma mensuplarının kişisel bakım konusundaki standardının zarifliğe, temizliğe, güvenliğe ve askeri imaja dayandığını söyledi, bu durumun bu şekilde devam edeceğini vurguladı.

Mevcut düzenlemeye göre, üniforma giydikleri zamanda kadın ordu mensuplarının dikkat çekmeyen bir makyaj yapmasına, fark edilmeyecek derecede takma kirpik takmasına, oje olarak da renksiz bir cila ya da açık renk tercih etmesine izin veriliyor. Ayrıca doğal renklerde top ya da halka küpe de takabiliyorlar.

Kasım ayının başından itibaren bu kurallar kadın-erkek ayrımı gözetmeksizin tüm ordu mensupları için geçerli olacak.

Ancak piercing’in yanı sıra 'mohawk' gibi abartılı saç modelleri ve saç aksesuarları yasak listesinde kalmaya devam edecek.

David Proctor, “Yeni Zelanda Kraliyet Donanması, kişiliği ve bireyselliği kucaklayan modern ve profesyonel bir organizasyondur. Ancak, aynı zamanda askeri bir organizasyonuz ve bu da personelimizden belli bir kılık-kıyafet ve görünümü beklediğimiz anlamına geliyor ” diye konuştu.

İngiltere’nin de Yeni Zelanda gibi benzer bir düzenlemeyi tartıştığı belirtilmişti.

2016 yılında da ABD Donanması, cinsiyet ayrımına yol açtığı gerekçesiyle bazı unvanlardaki ‘erkek’ kelimesini kaldıracaklarını duyurmuştu.

'Erkek ordu mensupları makyaj yapabilecek' ile ilgili etiketler asker Yeni Zelanda Makyaj
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.