Erkan Oğur kendi mahallesinden linç yiyince geri adım attı

Müzisyen Erkan Oğur, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın seslendirdiği bir türküde kopuz çaldığı için hedefe konulunca baskılara boyun eğip geri adım attı. Nedamet getiren sanatçı suç işlemiş gibi "Öylesine bir stüdyo işiydi, benim için ondan öte bir şey değildi" dedi. Konuya ilişkin bir açıklama da Burhan Şeşen'den geldi. Kutuplaşmaya karşı olduğunu söyleyen Şeşen, "İbrahim Kalın-Erkan Oğur isminin bir şarkıda bile olsa yan yana gelmesi beni yaraladı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın seslendirdiği türküde kopuz çaldığı için eleştirilen müzisyen Erkan Oğur, “Ben sadece müzikle ilgili bir yaklaşımla ve İbrahim Kalın'ı bağlama seven, halk müziğiyle ilgili birisi diye hissettiğim için birkaç müzisyen arkadaşın ricası üzerine kopuzumla eşlik ettim. Düzenleme yapmadım” dedi. Projeyi adeta basitleştirmek için çaba harcayan sanatçı, “Öylesine bir stüdyo işiydi, benim için ondan öte bir şey değildi” diyen Oğur, söz konusu proje üzerinden neredeyse 2 yıl geçtiğini belirterek, “Ne çaldığımı bile unuttum” diye konuştu.

HATAM OLMUŞ OLABİLİR

Independent Türkçe’de Ali Kemal Erdem’in sorularını yanıtlayan Oğur, sosyal medyadaki baskılar üzerine “İçimin bir köşesi cız etmişti, benim ne işim var diye. Belki benim de hatam olmuş olabilir, böyle bir şeyi kabul etmek. Ben sadece müzik tarafına baktığım için çalmakta pek sorun görmedim. İnsanlar başka taraflara çektiler. Beni tanımadıkları için. Ben bugünkü iktidarı, hükümeti politikaları nedeniyle tasvip eden biri değilim” diye konuştu.

Erkan Oğur şunları söyledi:

"Ben sadece müzikle ilgili bir yaklaşımla ve İbrahim Kalın'ı bağlama seven, halk müziğiyle ilgili birisi diye hissettiğim için birkaç müzisyen arkadaşın ricası üzerine kopuzumla eşlik ettim. Düzenleme yapmadım. Onu yanlış yazıyorlar ya da yapımcı mı böyle yazmış bilemiyorum. Öylesine bir stüdyo işiydi, benim için ondan öte bir şey değildi.

İBRAHİM KALIN ARADI

Kendisi de aradı, ricacı oldu. 'Çalarsam mutlu olacağını' söyledi. Ben de 'Benim için bağlama çalıp, halk müziği seven İbrahimsiniz. Tabii ki çalarım' dedim. Ama çalan müzisyen arkadaşlar daha önce bilgiliydiler herhalde. Daha önce çalışma yapmışlar çünkü. Müzik hazırlanmış. Sağına soluna benim de bir şeyler çalmamı istediler. Ben de dokundum.

İKTİDARI TASVİP EDEN BİRİ DEĞİLİM

Neredeyse 1,5-2 yıl geçti. Ne çaldığımı bile unuttum. İçimin bir köşesi cız etmişti, benim ne işim var diye. Belki benim de hatam olmuş olabilir, böyle bir şeyi kabul etmek. Ben sadece müzik tarafına baktığım için çalmakta pek sorun görmedim. İnsanlar başka taraflara çektiler. Beni tanımadıkları için. Ben bugünkü iktidarı, hükümeti politikaları nedeniyle tasvip eden biri değilim.

BURHAN ŞEŞEN: KUTUPLAŞMAYA KARŞIYIM AMA...

Öte yandan BirGün'deki yazısında konuya değinen Burhan Şeşen kutuplaşmaya karşı olduğunu ancak İbrahim Kalın-Erkan Oğur isminin bir şarkıda bile olsa yan yana gelmesinin kendisini yaraladığını söyleyerek tepki çeken bir açıklamaya imza attı.

Şeşen söz konusu yazısında şu ifadeleri kullandı;

Müziğin hayatındaki yerini iyi bilen insanlardanım. Demokrasi anlayışını da bir bütün olarak yaşama karşı saygılı duruşunu da. Ama hiç düşünmedin mi şimdi o güzelim Gümüşlük’teki müzik okulun bundan etkilenmeyecek mi? Oraya çocuklarını gönderen anne babalar “nasıl yani” diye sormayacaklar mı? İnsanlar “bir kalemiz daha mı düştü” diye düşünmeyecekler mi?

Sevgili Erkan hocam, bu işler sadece iyi niyetle yürümüyor. Ben de kutuplaşmaya karşıyım ama bu iktidarın -Kültür Bakanlığı’nın desteği hariç- müzisyenleri kendi kaderine terk etmesi, bir yılı aşkın bir süredir konser ve performans salonlarının kapalı olması, düştükleri ekonomik kriz nedeniyle sayısı belli olmayan müzisyenin intiharı, seni mutsuz etmiyor mu?
Eminim ki ediyordur. İbrahim Kalın - Erkan Oğur isminin bir şarkıda bile olsa yan yana gelmesi beni yaraladı hocam.

Erkan Oğur kendi mahallesinden linç yiyince geri adım attı ile ilgili etiketler İbrahim Kalın erkan oğur
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.